Hoe zet ik een datingsite op?

Het Eindhovens Dagblad publiceert een artikel op haar site over online datingbureau Datecom.nl. De oprichter van de site, Wernher van de Kerkhof, licht uitgebreid toe hoe het opstarten van een datingsite in zijn werk gaat.

“Een half jaar is er intensief door een gerenommeerd bureau aan een gebruikvriendelijke website gewerkt. Een forse investering. En nog elke dag moet er geld bij. Met name de positie binnen zoekmachines is een kostbare aangelegenheid. Het principe is simpel: hoe hoger op de lijst, hoe hoger de prijs die je betaalt. En natuurlijk kost het handenvol geld om reclame te maken voor de website. Alle inkomsten gaan ook het komende jaar nog daaraan op.”

Het onderhouden van de website kost aardig wat tijd. “We controleren alle aanmeldingen, zodat onze datingsite schoon blijft.” Met zijn ‘schone’, serieuze aanpak bindt Van de Kerkhof vol vertrouwen de strijd aan met de grote sites.

Op den duur wil Van de Kerkhof natuurlijk geld gaan verdienen aan de website. De teller begint voor hem te tikken op het moment dat leden met elkaar in contact willen komen. Hiervoor moet een ‘full membership’ worden afgesloten. Plaatsing van het profiel op de website is gratis.

Het volledige artikel is te lezen op de site van het Eindhovens Dagblad (registratie verplicht).