Huwelijk slecht voor libido

Mensen die getrouwd zijn hebben het maar zwaar. Men ontdekte eerder dat een tweede huwelijk slecht is voor de lijn, dat veel huwelijken mislukken en dat trouwen niet geliefd is als relatievorm. Nu blijkt dat trouwen ook negatieve effecten heeft voor het seksleven. Het libido van de vrouw heeft namelijk behoorlijk te leiden onder het huwelijk. Dit blijkt uit een Britse studie van meer dan 11.000 mannen en vrouwen tussen 16 en 44 jaar.

Tien procent van de gehuwde vrouwen zegt geen enkele belangstelling te hebben gehad voor seks gedurende minstens 6 maanden in het jaar voor de enquête. Gehuwde vrouwen rapporteren veel meer seksuele problemen dan ongehuwde vrouwen en dan gehuwde mannen. Celibataire mannen rapporteren daarentegen meer seksuele problemen dan hun gehuwde seksegenoten.

De vrouwelijke libido zou vooral te lijden hebben onder de opvoeding van kinderen. Moeders van kinderen beneden 5 jaar rapporteren de meeste problemen.
Mannen die meer dan gemiddeld drinken of die een seksueel overdraagbare infectie hebben gehad, scoren het slechtst. In totaal waren 54% van de vrouwen en 35% van de mannen negatief over hun seksueel leven.