Hyperniche datingsite voor Ayn Rand fans

Ben je een groot bewonderaar van Ayn Rand, de auteur van The Fountainhead en Atlas Shrugged? En vrijgezel? Dan kun je terecht op Ayn Rand Dating, een contactsite gemaakt voor fans van de Russich-Amerikaanse schrijfster.

Rand wordt gezien als de grondlegger van de filosofische stroming van het Objectivisme. Hoewel ze in Rusland werd geboren en in 1926 naar de VS kwam, heeft ze de theorieën van Aristoteles weer doen herleven, maar sloot haar eigen theorieën daarbij in (zoals haar bewondering voor het kapitalisme). Haar boek Atlas Shruggedwerd in een onderzoek van Time Magazine door Amerikaanse lezers, na de bijbel, als belangrijkste boek van de 20e eeuw betiteld. Volgens sommigen dient haar ideologie als fundering voor de Amerikaanse conservatief-rechtse Tea Party. In ieder geval draaien haar boeken – volgens een kenner – om een filosofie met een “agressieve love it or hate it mentaliteit”.

Op de datingsite schreven zich al meer dan 15,000 leden in, voor bijna 75% mannen. Een gemeenschappelijke passie kan onder leden van een datingsite een band scheppen. Er is daarom ruimte op de site voor literaire discussies.

Het verdienmodel van de site is gebaseerd op de verkoop van – niet heel verrassend – boeken.

Een gedachte over “Hyperniche datingsite voor Ayn Rand fans”

Reacties zijn gesloten.