iDate 2014: assistent neemt online datingproces uit handen

Net dating assistantVoor veel singles kosten online daten te veel tijd of is het niet effectief. Ze hebben geen zin om veel tijd te steken in het zoeken van een date, of geen energie of kennis om zich online goed te presenteren. Dit probleem wil Net Dating Assistant – één van de sprekers op iDate vandaag – oplossen met het introduceren van de datingassistent.

Iedereen die een datingassistent inhuurt hoeft eigenlijk niets meer te doen om een date te krijgen. Na het intakegesprek neemt get bureau alles uit handen. Van het maken van een profiel, het kiezen van de goede foto, tot het daadwerkelijk selecteren van dates. De assistenten gaan zelf zó ver dat ze – gewapend met username en wachtwoord van de klant – mensen die voldoen aan jouw eisen benaderen via datingsites. Als het komt tot een date, hoef je alleen nog maar aan te schuiven bij het drankje of diner.

De markt voor het concept is groot volgens de Franse oprichter Matthieu Banas. Hij heeft inmiddels 15 datingassistenten aan het werk die vanuit allerlei landen de Franse markt bedienen. “Er zijn 16 miljoen mensen in Frankrijk waarvan 1 op 3 lid is van een datingsite”, aldus Banas. Zijn doelgroep zit vooral in de hogere sociale klasse, rond de 35 jaar oud. “Onze gebruikers plannen hun privé leven zoals hun zakenleven: ze hebben weinig tijd en willen die efficient gebruiken”, licht Banas toe. Vooral mannen lijken dat probleem te ervaren. Het typische profiel van de gebruiker: 70% man en 30% vrouw.

Een eigen datingassistent is niet goedkoop. Voor het goedkoopste pakket betaal je €145 per maand en €16 per uur. Daarvoor krijg je dan wel één tot vier gegarandeerde dates.

Gaat het uit handen nemen van het online daten niet wat ver? De oprichter vindt uiteraard van niet. “Ook sterren als Lady Gaga laten anderen hun social accounts beheren. Het is een logische stap dat drukke singles dit nu ook laten doen.”