Impulsief daten via je mobiele telefoon

mobiel daten op locatieMet mobiel daten loopt het in Nederland nog niet zo’n vaart. Telecommunicatiebedrijf Mobestar kondigde met veel bombarie de service mDate aan in Europa, maar daar hebben we sindsdien weinig meer van gehoord. De grote Nederlandse datingsites bieden nog geen mobiele matchingservice. In Amerika groeit mobiel daten wél, en zelfs sneller dan gedacht.

Amerikanen waarderen dating via internet vooral om de efficientie. De volgende stap hierin is mobiel daten. Terwijl internet dating sites zich vooral richten op "zoveel mogelijk leden", vervullen de mobiele datingsites andere behoeftes: "snel iemand ontmoeten" of "een eenzaam moment opvullen". Bedrijven als Meetmoi springen daar handig op in en bieden location based mobile dating aan. Gebruikers van de service kunnen via hun telefoon doorgeven waar ze zijn en krijgen dan direct matches in de buurt te zien. In een verloren uurtje in een vreemde stad kun je dus snel even een date inplannen. Erg impulsief en efficiënt! Maar zo’n systeem valt of staat toch met het aantal mensen op één plaats dat de dienst gebruikt. Mobiel daten is een interessant fenomeen, maar zal in Nederland daarom waarschijnlijk alleen in grote steden gebruikt worden.

(Met dank aan Nick Botter voor de tip!)

Een gedachte over “Impulsief daten via je mobiele telefoon”

  1. Dit lijkt mij ook een geweldige app! Was ook een van de eerste apps die verzonnen werden voor de combinatie van location based services en mobiele devices. Een interessante in dit verband is ook dodgeball, dat snel gekocht is door Google, maar sindsdien is verdwenen uit de aandacht. Deze dienst vereiste wellicht toch teveel van haar gebruikers. Mobiel daten daarentegen kan je doen wanneer jij daar zin in hebt! Zou zeker een waardevolle toevoeging voor dateable kunnen gaan worden!

Reacties zijn gesloten.