Infographic: Match.com geeft inkijkje in Amerikaanse datingcultuur

Amerikanen daten anders dan Nederlanders. Twee afleveringen kijken van Sex and the City, de serie die het leven van New-Yorkse vrijgezelle vrouwen volgt, en je weet dat het er in de VS vaak anders aan toe gaat dan in ons land. Natuurlijk staat SATC bol van de archetypes en stereotyperingen. Toch daten Amerikanen gemiddeld in een veel hogere frequentie dan Nederlanders. En dat doen ze dan ook nog eens op een andere manier. Tijdens een afspraakje zijn Amerikanen veel meer to-the-point. In korte tijd iemand leren kennen is het devies; zo wordt snel duidelijk of er een vervolgdate inzit. Als iemand qua bezigheden, interesses of uiterlijk te veel afwijkt van het ideaalplaatje gaat die persoon eerder exit. Match.com verzamelde een aantal interessante inzichten over dating in de VS in 2011.

Op papier blijken Amerikanen nogal voorzichtig tijdens de eerste date. Slechts een kwart van de vrouwen vindt zoenen op een eerste date okay, ten opzichte van de helft van de mannen. In totaal 80% heeft liever niet dat een date tussen de lakens eindigt. Toch liep bij 35% van de Amerikaanse respondenten een one-night stand wel eens uit op een relatie.

Het typische dilemma “Wie betaalt de rekening aan het eind van de avond?” wordt door het onderzoek in ander perspectief geplaatst. Voor tweederde van de vrouwen is het niet ongewoon om meer dan $50 uit te geven aan voorbereidingen voor de date. In dat licht is het helemaal niet vreemd dat mannen het initiatief nemen voor het betalen van de rekening.

Na een date gelijk een vriendschapsverzoek sturen op Facebook gaat de meeste singles te ver. Slechts 26% van de jongere singles vindt dat je na 2 à 3 dates iemand kunt toevoegen.

 

Infographic datingmarkt
Bron: Match.com blog