InterActive Corp (IAC) minst favoriete aandeel van Goldman Sachs

IAC is het minst favoriete Amerikaanse aandeel van Goldman Sachs voor de komende maanden. Het moederbedrijf van Match.com en Tinder staat er minder goed voor dan verwacht, en het aandeel zou daardoor iets overgewaardeerd zijn. Dit verwacht de sectoranalist Internet van de zakenbank.

In de komende maanden maken beursgenoteerde bedrijven hun resultaten over de afgelopen jaren bekend. Reden voor Goldman Sachs om vooruit te blikken naar hoe de bedrijven hebben gepresteerd en wat het effect zal zijn van op de koersen.

De schatting van Goldman Sachs is dat Earnings Per Share (EPS) van IAC ratio 15% lager uitvalt over de laatste vier kwartalen dan verwacht.

Er wordt één specifieke reden genoemd waarom Match, het onderdeel van IAC waar de datingsites onder vallen, er slecht zou voor staan. Goldman Sachs verwacht een langzame daling in average revenue per user doordat de datingsector steeds meer richting het freemium model beweegt. In het freemium model (een samentrekking van free en premium) wordt er aan veel leden niet verdiend omdat die de app of site gratis gebruiken.

Of de analyst van Goldman Sachs gelijk krijgt zal blijken of 2 februari, als de resultaten van IAC bekend worden gemaakt.