Is aantrekkelijk zijn voordelig in relaties?

Het is niet de eerste keer dat we het op dit blog over uiterlijk hebben. Eerder werd al vastgesteld dat uiterlijk een belangrijke factor kan zijn voor succes in relaties. Maar uit reacties op een ander artikel bleek dat het vinden van een partner in de praktijk toch moeilijk is voor aantrekkelijke mensen.

Volgens Psychologie Magazine biedt een aantrekkelijk uiterlijk toch veel voordelen in het leven. Een belangrijk pluspunt is dat mooie mensen gemiddeld meer verdienen. Zo kwam uit Brits onderzoek uit 2000 naar voren dat mooie mannen gemiddeld liefst 15% meer verdienden dan hun onaantrekkelijke seksegenoten. Bij vrouwen bedroeg het onderlinge inkomensverschil 11%. Het feit dat mooie mensen meer verdienen heeft te maken met het halo-effect: de fysieke schoonheid straalt af op andere eigenschappen, waardoor mensen ook die als beter beoordelen.

Verder blijkt dat aantrekkelijke mensen ook nog gemiddeld een hoger IQ hebben en dat ze langer leven. Mensen die gezegend zijn met een natuurlijke schoonheid hebben het op veel gebieden dus makkelijker. Mogelijk stellen aantrekkelijke mensen daarom hogere eisen aan een levenspartner. Deze hogere eisen maken dat ze minder snel de ‘perfecte’ partner vinden.

Een gedachte over “Is aantrekkelijk zijn voordelig in relaties?”

Reacties zijn gesloten.