Is online flirten vreemdgaan?

Mannen die flirten tijdens het chatten en mailen doen dit in een kwart van de gevallen met een ander dan hun partner. Eén op de tien gaat zelfs verder en stuurt erotische mailtjes. Dit blijkt uit een onderzoek van Men’s Health (via Polle).

Vrouwen vinden sneller dat er sprake is van ‘online vreemdgaan’ dan mannen. Zo valt erotisch chatten bij driekwart van de vrouwen onder vreemdgaan. Slechts 56 procent van de mannen is het daar mee eens. Bijna zestig procent van de mannen vindt dat uit de kleren gaan voor de webcam overspel is, terwijldat percentage bij de vrouwen op 84 procent ligt.

Uit eerder onderzoek van een chipsmerk bleek dat met name jongeren makkelijk denken over online flirten. Dat wordt door driekwart niet gezien als vreemdgaan.

Vreemdgaan op internet: waar ligt de grens? Mag je online flirten op internet met anderen? En vertel je dat dan aan je partner of liever niet?

3 gedachten over “Is online flirten vreemdgaan?”

 1. Wat wel of niet mag is niet aan mij om te bepalen. Mijn ex flirte online, en dat mondde zelfs uit in vreemdgaan – de spanning van het flirten, m.n. online, wordt voor velen soms obsessief. En dat kan verregaande gevolgen hebben. De pijn die de partner dan moet voelen, is niet te bagatelliseren. Hoe onschuldig het ook lijkt, flirten kan wel degelijk ‘kwaad’. Als je vrijuit je gang wilt kunnen gaan, blijf ajb single.

 2. ik heb ontdekt dat mijn partner zich op het inertnet bezig houdt met andere vrouwen, hij zegt dat ik niet kinderachtig moet doen en dat het niets met ons te maken heeft… mailen foto`s doorsturen naar vrouwen aan de andere kant van de wereld.
  mij doet het heel veel pijn, ik heb hem dat ook verteld.
  hij zou het niet meer doen maar ik hou t in de gaten en ontdek steeds weer n fakenaam op internet en weer n vrouw opgezocht.
  ik zie dit als vreemdgaan hij niet.
  ik weet niet meer hoe lang ik dit nog accepteer en waar het eindigt?
  hij heeft zoveel fakeprofielen dat het wel een obsessie voor hem lijkt te zijn geworden.

 3. Het ligt erg aan de aard van het gesprek. Je kunt onschuldig flirten.. maar ook veel te ver gaan

Reacties zijn gesloten.