Italiaanse macho’s flirten niet meer op het strand

Italiaanse mannen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. De macho heeft op het strand steeds meer last van verlegenheid en steeds minder van zijn hormonen. De ooit zo gepassioneerde Italiaan wordt verlegen en preuts. Dat blijkt uit een onderzoekje waarover de krant La Repubblica maandag schrijft.

Ruim duizend mannen tussen 26 en 60 jaar zijn ondervraagd over hun versiergedrag op het strand. Die neiging blijkt er nog nauwelijks te zijn. Zeven van de tien voelen er ronduit weinig voor op het strand achter vrouwen aan te gaan.

Paraderende zelfverzekerde behaarde spierbundels in minuscule zwembroekjes worden volgens de studie ook met uitsterven bedreigd. Een derde voelt zich veel te bloot en ongemakkelijk in zijn zwemshort. Zeker 30 procent gaat overigens uitsluitend naar het strand om te zonnebaden en stelt zich daarbij zo verdekt mogelijk op.

“Eindelijk rust voor buitenlandse toeristes”, aldus de krant, die poëtisch concludeert: “Flirten op het strand is verzand in een zee van preutsheid, angst en verlegenheid.”