Jubii: daten, e-mailen en bestanden delen

JubiiDate JubiiLycos is een nieuw datingconcept gestart onder de naam JubiiDate. Het is lang stil geweest bij Lycos, maar nu blijkt waarom. De oude datingdienst Love@Lycos wordt opgedoekt en vervangen door JubiiDate.

Bij je datingaccount krijg je direct een @jubii.nl e-mail adres met 10 GB opslagruimte. Met je Jubii account kun je binnenkort ook nog foto’s en video’s delen en chatten.

JubiiDate is nog in beta fase en dat is te merken. De teksten zijn slordig vertaald en een aantal functies werken nog niet. Toch zijn een paar onderdelen van de site het noemen waard. Zo kunnen leden een leuke show (‘fotoverhaal’) van hun foto’s maken. Ook kun je tags toevoegen aan je profiel met bijvoorbeeld je hobby’s, interesses of karaktereigenschappen. Jubii is de eerste site met soepele postcode integratie. Bij inschrijving voer je je postcode in en op die manier kun je snel zoek naar mensen uit jouw regio.

Het ledenbestand van Jubii is nog niet groot. Het lijkt er op dat er nu leden worden ‘geleend’ van Lexa.

Over het algemeen ziet JubiiDate er veelbelovend uit. De site heeft meer leden nodig en is nog niet af. Echte ‘killer apps’ heeft de site niet, maar de integratie met andere Lycos diensten zou wel eens een schot in de roos kunnen zijn.