Knuz introduceert meta-zoekmachine om datingprofielen te vinden op alle grote datingsites

De grootste gratis datingsite van Nederland, Knuz, is gestart met het aanbieden van een zogenaamde meta-zoekmachine, waarmee de leden kunnen zoeken in profielnamen van o.a. Hyves, Facebook, Twitter, maar ook andere datingsites als Lexa, Parship en RelatiePlanet.

Leden van Knuz voeren bij hun profielgegevens de accountnamen in die ze hebben op andere datingsites en sociale netwerksites. Andere leden kunnen vervolgens zoeken op die accountnamen binnen de database van Knuz en kunnen zo wellicht dezelfde leden op Knuz terugvinden.

De functionaliteit is simpel, maar de mogelijkheden zijn talrijk. Met de meta-zoekmachine kun je zoeken binnen de groep singles op een grote betaalde datingsite en vervolgens de profielnaam opzoeken op Knuz en daar verder gaan met berichten sturen. Berichten versturen op Knuz is onbeperkt gratis. Maar Knuz op haar beurt verdient geld met adverteerders en dat zijn – jawel – weer de grote datingsites als Lexa en Relatieplanet.Knuz metasearch

Koen Kastermans, eigenaar van Knuz, licht het idee in een kort interview toe.

Hoe kwam je op het idee?
Met het idee loop ik al vele jaren rond. Ik wilde altijd al graag een extra zoekfunctie aanbieden waarbij mensen elkaar nog beter en makkelijker kunnen terugvinden. Zelfs domeinoverschreidend. Met een gratis site als Knuz kan dit ook, juist omdat de dienst gratis is.

Wat is het voordeel voor de gebruiker?
Het grote voordeel voor singles is dat ze makkelijk via Knuz andere mensen kunnen vinden die ze mogelijk op een andere site gezien hebben. Heb je bijvoorbeeld iemand gezien op Hyves die je leuk vindt en die wil je niet via Hyves benaderen (ligt wat gevoeliger dan op een datingsite waar iedereen met hetzelfde doel lid van is) dan kun je die persoon mogelijk terugvinden op Knuz. En als die persoon ook lid is van Knuz dan heb je nog een leuke ijsbreker ook – namelijk: “ik heb je eerder gezien op Hyves en nu ook weer hier…”
Een ander voorbeeld: op de meeste betaalde datingsites moeten beide leden betalend lid zijn om echt met elkaar in contact te komen. Maar het zou toch jammer zijn als je een leuke persoon niet kunt bereiken alleen om het feit dat die persoon niet bereid is te betalen voor de dienst. Nou, zo’n persoon zou ook goed lid kunnen zijn van Knuz. En als hij of zij ook zijn accountnaam van die bewuste betaalde datingsite heeft ingevuld bij zijn of haar profiel op Knuz dan kun je die persoon dus via Knuz toch nog bereiken.

Krijg je daarom geen ruzie met Relatieplanet en Lexa?
Weet ik niet. Maar ik denk het niet. Juist met deze functie sporen we mensen aan om lid te worden van vele betaalde datingsites. Hoe vaker je lid bent van een betaalde datingsite hoe groter de kans dat je gevonden kunt worden. Maar ook is de kans groter dan mensen uiteindelijk toch ook betalend lid worden van de bewuste site. Nieuwe leden gaan namelijk toch ook zoeken in de database en vinden mogelijk weer andere interessante leden. En zo ontstaan mogelijk weer meer betalende leden voor de site in kwestie. Ook andersom is mogelijk: als iemand zijn profielnamen heeft ingevuld van bijvoorbeeld Lexa en Relatieplanet en een ander lid zoekt deze persoon, dan kan deze persoon zelf kiezen hoe ze in contact treden. Dat kan dus via Relatieplanet, Lexa, maar ook Knuz of Facebook. Het kan allemaal.

4 gedachten over “Knuz introduceert meta-zoekmachine om datingprofielen te vinden op alle grote datingsites”

 1. Knuz was zeker niet de eerste om Metadating te introduceren. Op Yoopla.nl kun je al langer gratis chatten, mailen en foto’ s uitwisselen met leden van alle grote datingsites. Bovendien kun je op Yoopla video’ s embedden, vrienden toevoegen, nieuwe profielen beoordelen, een weblog bijhouden en nog veel meer.

  1. Beste Yoopla,

   Knuz is niet de eerste, dat klopt. Dat staat ook nergens en dat claimen we ook niet :-).
   Yoopla was mogelijk overigens ook niet de eerste :-). En ook niet de enige. Er zijn meerdere metazoekmachines. Google heeft ook al jarenlang een soortgelijke dienst.
   Met Knuz zijn we wel de eerste van de grote datingsites die de boel opengooien. We hopen dat onze leden het zullen waarderen. Tot nu toe wordt er nog weinig gebruik van gemaakt.

   Mvg,
   Koen

 2. Vernuftig Koen. Kun je ook activiteiten sites opnemen zoals Bradly?
  Van; “hé ik heb jou getroffen op dat uitje, dat weekend, die vakantie…”

  1. Hi Aad,

   We hebben inmiddels een dienst gebouwd waarmee leden kunnen aangeven waar ze bijvoorbeeld aankomend weekend zullen zijn. Naar welk feest ze zullen gaan of naar welke kroeg of uitgaansgelegenheid.

   Dit willen we in de toekomst verder uitbreiden. En met een dergelijke dienst zoals jij aangeeft zijn we al bezig. Voor onze feesten bijvoorbeeld, willen we volgend jaar fotomatching gaan introduceren. Hiermee kunnen bezoekers van een feest elkaar achteraf via de site makkelijk terugvinden en daar met elkaar in contact treden of online het contact voortzetten. Een uitbreiding naar andere feesten, uitjes of vakanties is een mooie volgende stap.

   Mvg,
   Koen

Reacties zijn gesloten.