Knuz laat als eerste datingsite echte aantal leden zien

Knuz geeft sinds deze week als eerste grote datingsite aan wat het werkelijke ledenaantal is op haar site. Op de site is de verdeling te zien in totaal ingeschreven leden, en nog actieve leden. Hiermee wordt een taboe in de datingwereld doorbroken. Alle grote datingsites claimen namelijk méér leden te hebben dan ze werkelijk hebben, omdat ze alle profielen in hun database optellen in plaats van de actieve leden.

Koen Kastermans, een van de eigenaren Knuz licht toe: “We willen deze ondoorzichtigheid doorbreken en geven het goede voorbeeld. We hopen dat andere datingsites ons voorbeeld volgen zodat we gezamenlijk een beter en realitischer beeld vormen richting de klant.”

Op een overzichtspagina is de de verdeling van actieve en niet actieve leden duidelijk te zien. Hier zie je dat van de ruim 283.000 ingeschreven leden een kleine 137.000 leden overblijven die op dit moment nog actief ingeschreven staan. Van deze actieve leden waren er zo’n 42.000 leden ingelogd in de afgelopen 3 maanden. Dat laatste aantal is het belangrijkst: dat is immers de vijver waar je als single uit vist.

Als we de verhouding tussen totaal aantal profielen en actieve leden (14.8%) leggen over andere grotere datingsites, levert dat een interessant beeld op. De grootste site van Nederland, Relatieplanet, meldt een aantal van 4.017.040 leden. In werkelijkheid zouden dat er dus nog geen 600.000 actieve leden zijn.