Knuz werkt aan nieuwe lay-out en functionaliteiten

De gratis datingsite Knuz lanceert binnen een aantal weken een nieuw design. Dit blijkt uit een aantal exclusieve previews van de nieuwe site. Het nieuwe design oogt veel rustiger en is overzichtelijker.

De nieuwe site krijgt ook meer mogelijkheden. Eén van de functionaliteiten die Knuz gaat toevoegen is een fotomatch systeem. Hoe werkt dit? Iemand logt in en klikt op fotomatchen. Hij of zij krijgt telkens één foto te zien (binnen de opgegeven zoekcriteria) en kan daarop JA of NEE zeggen. Zij of haar foto wordt vervolgens getoond aan de leden waar hij of zij JA op heeft gezegd. Zeggen die leden ook JA terug dan hebben we een fotomatch en dan worden beide leden hiervan op de hoogte gesteld.

Huidige site KnuzDatingsites die langer bestaan hebben vaker een rommelige lay-out. In de loop van de jaren zijn er allerlei functionaliteiten toegevoegd, die op een ongelukkige manier geïntegreerd zijn in de bestaande site.

Voor bestaande leden is een rommelige lay-out meestal geen probleem, zij weten waar ze alle functies kunnen vinden. Maar voor nieuwe leden ontbreekt de logica in de opbouw van de site. Uitdaging is om het ontwerp van de site aantrekkelijker te maken, zonder bestaande leden af te schrikken.