Komt Meetic nog met eigen datingsite voor jongeren?

Bijna anderhalf jaar geleden waren er plannen bij Meetic om te starten met een tweetal nieuwe datingsites: Meetic VIP en Peexme. De eerste site, speciaal voor mensen die veel reacties krijgen op gewone datingsites, is inmiddels live in Frankrijk. Van Peexme horen we echter weinig.

Peexme, zou een site speciaal voor jongeren worden die een sterke link had met social media. Een echte traditionele datingsite zou het niet worden, meer een site waar je kunt flirten. Er werd een Facebook app gelanceerd en een iPhone applicatie. Die applicaties leken behoorlijk op sites als Are You Interested en Twoo. Bij die concepten kun je aangeven of je wel of niet geïnteresseerd bent in andere leden. Als jij en de ander beiden positief zijn volgt er een match.

Peexme is nooit geintroduceerd in Nederland en in het buitenland ook nooit echt van de grond gekomen. Op Peexme.nl en Peexme.fr is alleen een placeholder te zien. Het virale effect van een aan een Facebook gekoppelde applicatie is nooit op gang gekomen: de app heeft nu nog maar 50 gebruikers per maand.

Zou Meetic of een andere grote partij nog spelen met de gedachte om een datingsite te starten voor jongeren. Is een site voor jongeren überhaupt winstgevend te maken in het tijdperk van Facebook en Hyves?