Kort datingnieuws (3 november)

BlurryPeople passeert 10,000 leden

Nog geen 4 maanden geleden werd BlurryPeople gelanceerd. In korte tijd heeft de site meer dan 10,000 geregistreerde gebruikers weten te verzamelen. Een knappe prestatie. BlurryPeople borduurt voort op het concept van Chatroulette, maar gaat het zeker langer uithouden. Het is overigens ook mogelijk om te videochatten op de site zonder te registreren.

Nominaties bekend voor website van het jaar

In de jaarlijkse Website van het Jaar verkiezing zijn een aantal datingsites genomineerd. Onder andere Relatieplanet,  Lexa en Parship maken kans op de titel. Ook een aantal kleinere sites zijn genomineerd waaronder Knuz en MAD Company. Datingsite Paiq is zelfs twee keer genomineerd, één keer onder de eigen naam en één keer onder de naam van zustersite NextLover. Website van het Jaar 2009 was Relatieplanet.

Meer mobiele datingsites

Van een aantal sites kreeg ik bericht dat ze ook een mobiele site zijn gestart. We hadden al Paiq, Relatieplanet, Relatiefront en Match4Me. Nu volgt ook o.a. Knuz met een eigen mobiele site waar je profielen kunt opzoeken op ieder moment. De site bevat geen matching op basis van de lokatie waar je bent. De oprichters Koen en Sonja Kastermans geloven hier niet in. "Location based matching werkt niet omdat hiermee het aanbod van potentiele kandidaten enorm verkleind wordt door het toeval. Het zou toevallig zo moeten zijn dat net die persoon die goed bij je past, online is, en zich ook nog op zo'n korte afstand van je bevindt dat je elkaar direct zou kunnen ontmoeten."