Kredietcrisis zorgt voor betere kansen op een relatie

kredietcrisis voor relatie met kerstDe kredietcrisis is voor de datingbranche zo slecht nog niet. Amerikaanse datingsites profiteren van een aanwas van nieuwe leden sinds de crisis. Ook gratis datingsites RelatieKlik.nl en Knuz.nl zagen de laatste weken een toename van het aantal inschrijvingen. Zou dit ook te maken hebben met de economische recessie?

Uit onderzoek is al langer bekend dat mensen tijdens economische of politieke crises de echt belangrijke zaken in het leven opnieuw gaan waarderen. Familie, vriendschap en partner krijgen weer de aandacht die ze verdienen, want mensen verlangen naar meer gezelligheid en intimiteit.

Relatieklik ziet een verdubbeling van de reguliere ledeninstroom. Mede-oprichter en psycholoog Marcelino Lopez voert twee redenen aan voor de stijging van het aantal leden: “Het komt omdat mensen hun portemonnee willen beschermen vanwege de dreiging van de kredietcrisis, of gewoon niet alleen willen zijn met kerst. Dat kunnen we niet met zekerheid zeggen.”

Datingsites doen hun best om voor singles de eenzaamheid en economische neergang rond het einde van het jaar wat te verzachten. En mogen dus zelf ook niet klagen. Lopez licht toe: “Wat de reden ook mag zijn, tevreden met de toename zijn we in elk geval.”

Een gedachte over “Kredietcrisis zorgt voor betere kansen op een relatie”

  1. De toename wijten aan de kredietcrisis vind ik nogal voorbarig. De kerstdagen en Oud en Nieuw komen er aan. Altijd reden voor mensen om met wat meer energie een partner te zoeken nog.

    Verder heeft Relatieklik Knuz overgenomen en heeft dit veel gratis publiciteit gegeven. Ook worden Knuz-leden lid van Relatieklik nu.

Reacties zijn gesloten.