Kun je flirten leren?

Nu online daten steeds populairder worden, krijgen we steeds vaker aanbiedingen van zogenaamde “flirtcoaches”. In een korte cursus wordt je in no-time omgestoomd van onhandige sukkel tot flirtkoning.

De Verleidingskampioen probeert ons een dure flirt handleiding te verkopen met de lokregel “Meer seks? Vandaag nog!”. Voor het luttele bedrag van €29,95 ontvang je een 120 bladzijden tellend e-book met flirttips van een anonieme expert. Wat daar precies in staat blijft onduidelijk. De maker van de site is in ieder geval overtuigd van de kwaliteit van de cursus: “Elk stukje advies dat uiteindelijk in het boek is terechtgekomen is uitgebreid in de praktijk getest.”

MysteryFlirt richt zich speciaal op hoger opgeleide vrouwen. Het team bestaat uit meerdere coaches die ééndaagse workshops geven. Op zo’n cursusdag á €249,- leer je “de ware” verleiden. Als dat toch iets boven je budget is, kun je het ook helemaal zelf proberen met de flirt handleiding (€19,95).

Bryan Tevreden noemt zichzelf “De Flirtcoach”. Op zijn site kun je het boek “De Kunst van het Flirten” bestellen, maar Bryan geeft ook regelmatig workshops. Op zo’n workshop leer je dan openingszinnen en flirttechnieken. Maar daar blijft het volgens Bryan niet bij: “Ja we leren je om gebruik te maken van al je zintuigen, de hypnotiserende werking van een heerlijke stem, de onweerstaanbare magie van plezierig oogcontact, hoe nauw het luistert in de persoonlijke ruimte van een ander en van jezelf.” Prijzen van de cursus zijn onbekend.

De cursussen van Judith Reinsma gaan iets verder dan alleen flirten. Je leert hier ook (jezelf) te verkopen. De cursus bestaat uit “leuke, luchtige oefeningen, opdrachten en interactie.” Voor anderhalve dag betaal je €150,00 inclusief lunch, koffie en thee, zaalhuur, BTW etc. Daarna kun je eventueel nog aanvullende persoonlijke coaching aanvragen.

Mirjam Wiersma geeft trainingen over zakelijk flirten. Met behulp van lichaamstaal kun je volgens haar veel bereiken op zakelijk vlak. Voor een persoonlijke brochure, 2 meetings van respectievelijk 6,5 en 4 uur en een kennismakingsgesprek betaal je €1195,-. Inclusief consumpties en een eenvoudige lunch. Ook de prijzen zijn dus zakelijk.

FlirtManagement geeft trainingen voor zowel bedrijven als particulieren. Zo kun je met je collega’s naar een cabaretvoorstelling over flirten. Voor verlegen singles is er de VerleidingsKlas. Na afloop van een avondje verleiden kun je de opgedane kennis direct toepassen. Na iedere cursusavond (€50,00) gaat de hele groep het Amsterdamse nachtleven in op zoek naar machteloze ‘slachtoffers’. Of één avond genoeg is om de kunst van het verleiden volledig onder de knie te krijgen is de vraagn. Een ding is wel zeker volgens FlirtManagement: “Het flirten zal je leven veranderen!”

Als je wilt weten of je een cursus flirten nodig hebben, kun je de flirt test doen.

Update: De vele reacties op dit bericht hebben bijgedragen aan Start2Flirt, een nieuwe site over flirten. Hier vind je antwoord op allerlei vragen over flirten en flirtcursussen.

42 gedachten over “Kun je flirten leren?”

 1. Leren flirten is de grootste onzin wat er is, dat heeft enkel en alleen met uiterlijk te maken. Iemand wie lelijk is kan die technieken misschien zeer goed in praktijk brengen, maar het heeft dan geen enkel effect. Het enige waar het in dat geval om gaat is een goed uiterlijk. Flirten valt op geen enkel mogelijk manier te leren, daar zijn tevens talloze bewijzen voor.

 2. Jah, inderdaad dat zeker ook jah. Absoluut zeer zeker en dat is met al dat soort flauwekul.

 3. Flirten kun je leren! Daar geloof ik echt in,anders was ik ook geen flirtcoach. Inderdaad heb je om te flirten iets nodig en ik ben van mening dat behalve een leuk uiterlijk… UITSTRALING veeeeel belangrijker is. En uitstraling is iets wat je aan en uit kunt zetten.. alsof je een lampje aanzet… als je weet hoe je dat kunt doen, dan kun je echt mensen naar je toe trekken. Het geheim zit hem erin dat je erachter komt hoe leuk je eigenlijk bent en dat stuk is een belangrijk onderdeel van onze flirtcursus. Eerst met jezelf flirten voordat je met een ander kunt flirten….Ik heb in mijn flirtcursussen echt het lampje bij mensen aan zien gaan. Echt leuk!

 4. Nou Elysa zolang je het zelf gelooft vind ik het buitengewoon komisch wat je zegt. En ik durf er een officiële weddenschap tegenover te zetten, dat dit enkel en alleen met uiterelijk temaken heeft. Bijvoorbeeld iemand met een zeer lelijk uiterlijk zal nooit van z’n/haar leven kunnen leren flirten, en dat kan ik bewijzen. Daarnaast is het zo dat iemand die zeer knap is nooit zal hoeven leren flirten omdat die persoon zijn/haar uiterlijk mee heeft, en ALTIJD succes met het versieren. Iemand wie die (flauwekul) technieken van het flirten geleerd heeft en die lelijk is zal NOOIT van zijn/haar leven succes met het flirten hebben.
  Hier kan ik in alle details bewijzen wat ik zeg.

  Dit is enkel en alleen geldklopperij, want er is nog NOOIT een lelijk iemand geweest die met het leren flirten succes heeft geboekt. (kan ik bewijzen)

 5. Beste Jeroen,

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw bewijzen hoor. Want als ik op een gewone dag op straat, rond me kijk, dan zie ik alle soorten mensen samen. Mooie, minder mooie, en zelfs zoals jij het noemt : lelijke mensen (ter info, ik vind jouw term niet echt kloppen, lelijk ben je alleen omdat je vanbinnen lelijk bent, en daar kan je zelf wel wat aan doen …)
  Dus, denk je dat die, naar jouw normen lelijke mensen dan nooit geflirt hebben ? denk je dat die dan gewoon op 1,2,3 bij mekar waren ?

  Klopt mijn gevoel als ik denk dat je wat pech hebt gehad in het verleden ? dat je een blauwtje hebt gelopen ? of bent afgewezen ? En dat je hier jezelf als bewijs gebruikt ?
  Nou, als mijn gevoel klopt, dan kan ik je alleen maar aanraden om te beginnen bij je vooroordelen opzij te zetten, en is rond je te kijken. Of, ga gewoon is een kijkje nemen op en workshop. En ga ervan uit dat je er echt niks kan leren. Dan heb je niks te verliezen toch ? Dat is veel interessanter dan zomaar onwetend uit de negativiteit te praten …

  En of er nog NOOIT een ‘lelijk’ iemand succes heeft geboekt met flirten ?? wel, ik kan je bewijzen dat je stelling helemaal niet klopt hoor, ik ken zo een heleboel mensen in mijn omgeving.

  Succes

 6. Op de eerste plaats is mijn stelling wetenschappelijk vast gesteld, en als er al lijke mensen zijn die een partner hebben heeft dat in dat geval enkel en alleen met het geld te maken. Maar jouw achterlijke opmerking(sorry dat ik dat even zo zeg) dat lelijke mensen van binnen lelijk zouden zijn is idioot gelul. Daar zal ik alvast even een voorbeeld aan geven, mensen die een verbrand gezicht hebben en die er dus zeer lelijk uitzien kunnen van binnen heel schoon en zuiver/knap zijn. En als mensen van binnen heel mooi zijn, wil niet zeggen dat het verbrande gezicht opeens verdwijnt en dat ze er uit zien als een filmster. Als je die onzin echt meent wat je zegt vind ik je echt buitengewoon dom.(sorry).

  Daarnaast vind ik je buitengewoon dom om zomaar de conclusie te trekken dat ik pech zou hebben gehad in het verleden. Waar haal je die onzin in godsnaam vandaan???????? Het leven is niet zo simpel als je denkt, en daarom zeg ik tegen jou ga eens eindelijk een keer met beide benen op de grond staan, en kijk dan ECHT eens een keer goed rond.

  Daarnaast wil ik even zeggen dat ik om mijn stelling te willen bewijzen, een officiële weddenschap op papier wil zetten met onafhankelijk wetenschappelijke getuigen erbij. dan wil ik 15 extreem lelijke mensen wie daarnaast totaal niet rijk zijn(meisjes kijken alleen naar geld en uiterlijk en voor de rest namelijk nergens naar), en die extreem lelijke mensen mogen deze flauwekul van het flirten leren. Daarnaast wil ik er 15 hele knappe en rijke mensen tegenoverzetten die deze flauwekul niet hebben geleerd. Van die lelijke mensen is er geen een die slaagt, en van die knappe mensen allemaal. Daar durf ik een weddenschap van €10.000 tegenaan te zetten. Dus officiëel op papier met meerder onafhankelijke wetenschappelijk getuigen, en elk persoon legt in precies dezelfde omstandigheden die test af. Zo kan ik bewijzen dat mijn stelling klopt

 7. Jeroen, natuurlijk maakt uiterlijk verschil. Maar ik denk dat je de invloed van uitstraling onderschat. Wat heb jij zelf liever: een op zich knappe partner met een verschrikkelijke uitstraling of een wat minder mooi persoon die een geweldige uitstraling heeft.

  Uitstraling is iets waarin je jezelf kunt ’trainen’. Sommige mensen doen dit met een cursus, anderen lezen een boek of besluiten gewoon op een dag dat ze positiever tegen dingen aan gaan kijken. Eén ding staat vast: je moet het wel zelf willen. Met een negatieve houding kom je niet ver.

 8. Jazeker, is dat zo natuurlijk je uitstraling is verschrikkelijk belangrijk en dat wil ik zeker niet onderschatten. En met een negatieve houding kom je zeker niet ver, absoluut. Maar ik wil wel aangeven dat er in de maatschappij 100% enkel en alleen maar naar het uiterlijk gekeken wordt. Laat ik alvast even een simpel voorbeeld noemen, donkere mensen worden helaas soms nog gediscrimineerd. En dat geldt soms ook voor minder knappe(lelijke) mensen, ondanks dat ze misschien een zeer goeie uitstraling hebben. (begrijp me goed, ik zeg NIET dat donkere mensen niet knap kunnen zijn zijn!!). En natuurlijk, ik heb ook liever een vrouw met een wat minder mooi uiterlijk, maar met een goeie uitstraling. Maar daarnaast zeg ik wel, dat ze er wel verzorgd uit moet zien. Maar toch blijf ik bij mijn stelling, mensen met een niet knap uiterlijk(lijke mensen) zullen nooit van hun leven kunnen leren flirten.

 9. hallo ik vind dat jeroen wel eenbeetje gelijk heeft en dat je meer kans op een date hebt als je mooi bent wat stel je voor als iemand een (sorry voor woordgebruik) verot gezicht heeft zal ik er niet mee uitgaan of met een gehandicapte voor het flirt gedeelte heeft jeroenngelijk maar voor een baan ligt het aan de instelling van die persoon

 10. Nee, zelfs voor een baan heeft het voor het grootste gedeelte met je uiterlijk te maken, om je instelling nog maar niet te onderschatten. Maar Peter, je bent net zoals al die anderen er daar erger ik me aan. Dus iemand met een misvormd gezicht (mag je ook wel wat anders zeggen) wil je niet mee gaan stappen. Vind ik echt buitengewoon kortzichtig en dom van jou. Dan ben ik een van de weinigen die niet naar het uiterlijk kijken, want als die persoon aardig is ga ik er wel mee stappen (waarom niet) Alleen omdat iemand niet knap is of zo. Ik wil niet veel zeggen maar ik ben zelf ook niet knap, en ik word (alleen vanwege mijn uiterlijk door elk meisje afgewezen). Die meiden zijn ook kortzichtig.

 11. Ik denk dat sommige mensen inderdaad kunnen leren flirten, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd!

 12. Hey, die weddenschap, ik wil graag meedoen. Ff 10.000 euro verdienen :).

 13. Ik wil wel als proefkonijn dienen. Ben financieel arm en verreweg van knap. Maar vind mijzelf erg mooi van binnen (als ik zo vrj mag zijn).

  Leer me flirten. Even de resultaten vergelijken met de (aantrekkelijke) personen die Jeroen noemt.

 14. Beste Jeroen,

  Je klinkt een beetje verbitterd, en geloof me, dat jij geen meisje kan krijgen heeft ook heel veel te maken met hoe jij je voelt en over jezelf denkt. Als jij wat lekkerder in je vel zit kom je vanzelf zekerder over en word je aantrekkelijker. Maar nu werp je voor jezelf barrieres op om vooral maar niet leuk gevonden te worden. Dat is makkelijk, want door op voorhand anderen af te wijzen kun je niet meer afwezen worden en dus niet gekwetst worden.

  Denk daar eens over na voordat je weer begint te piepen dat het toch nooit lukt.

  Het lukt je altijd, als je wilt. Je ouders hebben elkaar ook leuk gevonden en daar ben jij uit voortgekomen. Tenzij je er uit ziet als Quasi Modo en dan nog…

  Geef jezelf een schop onder je kont en overwin je angst! Voel je je een stuk beter daarna, geloof me!

 15. Aan alle mannen die het boek van Strauss willen uitproberen.

  Ik ben op zoek naar Wingmans, maar enkel voor in Antwerpen en Brussel.

  Ik herken vele trucks uit mijn eigen versierverleden maar kan nog veel beter worden door te gaan genieten van het spel.

  Het is de bedoeling dat iedere wingmans voor het uitgaan ook een kleine workshop – lezing organiseert vootr zijn maten.

  Kwestie van het studiemateriaal er goed in te printen.

  Ik ben 27 jaar en advocaat van beroep.

  Davidbeckam100@hotmail.com

  De voorwaarden om een wingman te zijn zijn simpel: zelfvertrouwen, intelligent en verzorgd.

  Laat snel iets weten. Misschien heb jij zaterdag al een Antwerpse vis beet

 16. Toch blijft het zo dat je een knap uiterlijk moet hebben om goed te kunnen flirten. Alle feiten wijzen daarop en daarnaast kan ik dat ik alle details bewijzen, daar durf ik een weddenschap tegenaan te zetten. Iemand die om het maar zo te zeggen lelijk is, zal nooit van z’n/haar leven succes hebben met flirten. Ondanks dat ze de techniek kunnen leren, maar het gaat om het uiterelijk.

 17. Verzorgd zijn en zelfvertrouwen lijkt me logisch, maar je hoeft er zeker niet intelligent voor te zijn. Ik heb mensen meegemaakt die buitengewoon dom zijn, maar die kunnen wel alle meisjes meekrijgen die ze willen. Waarom?? Door het uiterlijk natuurlijk, die andere twee komen heel ver op de laatste plaats. Als je niet knap bent en je hebt wel zelfvertrouwen en je ziet er verzorgd uit, zul je nooit van je leven een vrouw krijgen. Of je moet rijk zijn, dan zou het kunnen. Dat durf ik met absolute zekerheid te zeggen.

 18. Dus iemand die lelijk is blijft voor altijd vrijgezel en kan niemand krijgen en zal voor altijd 1zaam zijn.hoor mn hele leven al dak lelijk ben en nog nooit een vriendin gehad,,,,,dus het zal idd wel waar zijn,je moet daarvoor gewoon als pechvogel geboren zijn.

 19. Flirten maakt toch niet uit als je een
  lelijk uiterlijk heb je kan de nieuwste
  kleren kopen parfum opdoen mooie auto
  rijden praten als brugman.
  9 van de 10keer willen je toch niet met me
  praten somige zegen dan al lelijkerd of engerd.
  laat staan met ze Flirten????? laat me lachen.
  Ik heb kennisen met mooi uiterlijk meiden staan om hun heen flirten? maakt toch niet
  alles wat hun ze zeggen vinden ze leuk.
  Als ik zelfde zeg krijg je een blik van
  ik wou dat ie ze bek hield.

  Helaas heb ik die evaring.
  jan

 20. Ik heb zelfs een aanbod van Dating Docters gehad. Maar ik heb hun ervan kunnen overtuigen dat het gigantische oplichters zijn, alleen gaven ze het niet direct toe. Het enige wat ze zeiden; het helpt niet bij iedereen. NOU, dan weet je toch genoeg. Ik kan tegen elke man met een minder knap uiterlijk zeggen; TRAP ER NIET IN!! Anders kom je jezelf tegen.

 21. Hoi,

  Ik ben het wel grofweg eens met Jeroen; flirterig doen als je er niet zo goed uitziet wordt door de meeste vrouwen niet gewaardeerd. Misschien dat vrouwen het zelfs als een belediging zien als een lelijke man avances maakt. Dit heeft dikwijls heel veel met eigen onzekerheid van vrouwen te maken.

  Wel wil ik opmerken dat flirten dan misschien niet de manier is voor lelijke mensen om contact te maken, maar dat er andere -als je het mij vraagt- betere manieren zijn om dat te doen. Maak gewoon een aardige opmerking, zonder direct daarmee (flirt)bedoelingen te hebben. Als een vrouw daarop al negatief of afwijzend reageert, is het ook gewoon een simpele doos.

  Uiterlijk is belangrijk, maar niet ook weer niet zo belangrijk. Ik ken een bejaarde vrouw van 70 die het nog steeds fantastisch doet bij de mannen (uiteraard van haar leeftijd). Dat heet charisma.

  groetjes! marieke

 22. Geef eens een definitie van mooi, van lelijk. Mooi/Lelijk is voor iedereen verschillend. Gelukkig maar, anders zouden er veel mensen geen partner vinden en al die””mooie,knappe” mensen zouden worden belaagd. Soms zie je een “lelijke”man met een “mooie”vrouw of andersom. Waarom hebben ze elkaar gevonden?
  Soms heeft het met geld o.i.d. te maken, maar vaak ook niet. Vaak heeft het met äantrekkingskracht te maken.
  Soms heeft “die vrouw/die man”iets wat je beroerd. Iets positiefs een herinnering een geur uit je verleden wellicht.
  Soms voel je je gewoon bij “iemand thuis”.
  Het is dan net of je elkaar al heel lang kent.
  Waarom vinden sommige mensen nooit een partner? Misschien zoeken ze op de verkeerde plaats. Of zijn ze zo verbitterd of eenzaam dat ze hun “uitstraling” (aantrekkingskracht) zijn kwijtgeraakt.
  Op ieder potje past een dekseltje zei mijn oma altijd. En zo is het maar net.
  Maar verdrietig is het wel als ze elkaar niet kunnen vinden. Nee, we hoeven niet te flirten. Dat is een theaterstuk, een spel je “verkoopt” iets. Een illusie. Het is niet echt. Echt is, gewoon jezelf zijn, eerlijk zijn en bovenal van jezelf houden.
  Door van jezelf te houden krijg je je eigen specifieke uitstraling terug en kun je je “maatje”vinden. Doe maar gewoon, gewoon.

  1. Hahahah Flirten kun je leren.
   Kan je ook wat zetten over flirt op de werk floer ?

 23. Jazeker, gewoon doen is zeker waar. Maar ik blijf erbij dat er drie cattegorieën mannen zijn die succes bij de vrouwen kunnen hebben. Knappen, rijken, en een combi van beiden. Daarnaast is het zo dat zo iets als uitstraling niets anders is dat puur een knap uiterlijk. Namelijk ik heb nog nooit iemand gezien die lelijk is en die uitstraling heeft. Dat kán namelijk niet, iemand met uitstraling is altijd knap. Anders zou die persoon geen uitstraling hebben.

 24. Jezus wat eng om te zien hoe vreselijk diep sommigen van jullie nog in de matrix zitten. Vrouwen kijken alleen naar geld en uiterlijk? Wat een bullshit, maar hell, ik maak jullie echt niet wijzer. Gelukkig weet ik na drie jaar intensieve studie van de community waar vrouwen echt op vallen.

 25. @Mick: Misschien toch wel interessant om je ervaringen met de andere lezers te delen. Wat zijn eigenschappen van mannen waar vrouwen wel op vallen volgens jou?

 26. Eigenschappen waar vrouwen wél op vallen, is het hebben van veel geld. Daarnaast is het zo dat vrouwen mensen van allochtone afkomst ook interessant schijnen te vinden. — edit —
  Uiterlijk is het ook zo dat vrouwen, op mannen van alle rassen vallen, als ze maar een goed uiterlijk hebben. Maar Mick, waar vallen vrouwen dan volgens jou op??

 27. Nederland is een democratisch land, en ik heb het recht om mijn mening te zeggen!!!!!!
  Dus is zeg het nog een keer, vrouwen valleen vooral op minderwaardige rassen!!!!!!!!!!!

 28. Jeroen, je bent naast lelijk ook nog onredelijk. Geen wonder dat je geen vrouw kunt vinden. Ook de vrouwen die vallen op een slimme man vallen af.

  bah, ik vind het jammer uberhaupt op je stelling te hebben gereageerd eerder.

 29. flirten kan je mischien wel leren, maar iedereen kan het en uiterlijk heeft er echt niets mee te maken tuurlijk is het mooi meegenomen, maar mensen die minder goed eruit zien kunnen ook flirten… ik ken namelijk iemand en die weegt dik 110 kilo maar hij lult elk vrouwtje in bed… hij heeft een goed bekkie… praten kan hij als de beste en eenmaal pratend hangen ze aan zijn lippen… dus … flirten kan iedereen… mits je er aanleg voor hebt

 30. Jeroen ik moet dit eventjes kwijt ten eerste meisjes kijken niet of je super knap bent maar dat je goede karakter hebt en by the way ik zie genoeg mooie meisjes met lelijke jongens dus waar vallen ze op niet het uiterlijk maar dat ie lief is en goede karakter heeft.

 31. Ja mensen ik heb al deze stukjes eens even gelezen en heb er mijn eigen ervaringen over.
  Ik zelf ben oerlelijk.Vaak wordt dat ook op
  ondubbelzinnige wijze duidelijk gemaakt op mijn
  werk ,maar vroeger op school werd mij dat ook al vaak duidelijk.Je hoort niet ,zeg maar nooit bij een groepje. Word inderdaad vaker aangekeken als je fouten maakt of je krijgt de schuld van fouten die je niet hebt gemaakt.
  Over relaties maar al helemaal niet te spreken.
  Je maakt gewoon geen kans.Vrouwen kijken je niet eens aan, als je poging tot aanspreken doet.Of je word domweg genegeerd.Karakter telt
  in eerste instantie niet.Dit alles geldt ook voor het krijgen van een baan.Je kunt ervaring
  genoeg hebben en zat diploma,s je maakt bijna geen kans.Dit alles is inmiddels bij meerdere onderzoeken bewezen.Het zijn domweg de feiten.

  Graag wil ik reacties van jullie via mijn mail.
  gr pieter

 32. Ik ben als vrijgezelle man van mening dat het overgrote deel van de dames in Nederland nog maar op 2 soorten mannen valt:

  1. Allochtonen (lees: Noordafrikanen)
  2. Mannen die zich kleden als homofielen (lees: Strakke RePlay-truitjes en nichterige Puma-sneakers)

  Vallen ze niet op categorie 1, dan wel op 2!

  Al veel ruzie met vrienden en kennissen over gehad trouwens, ze roepen allemaal in koor dat ‘dat niet waar is’, maar het is gewoon zo!

 33. Iemand die een lelijk uiterlijk of nog erger
  een afstotelijk uiterlijk heeft hoeft niet te flirten want dat heeft toch geen nut.De kans zal zeer klein zijn om een vrouw te
  vinden laat staan een vrouw met een mooi uiterlijk.
  Als je toch die personen ziet lopen met elkaar (een lelijke man met een mooie vrouw)
  Kan het zijn 1.die vrouw is zeer dom.
  2.die lelijke man waar ze (zogenaamd)op valt is zeer rijk.
  3.die vrouw heeft uit haar vorige huwelijk/relatie al kinderen aan overgehouden waardoor die mooie man hoog waarschijnlijk al een nieuwe relatie heeft
  En die mooie vrouw in geldnood zit waardoor ze maar uit pure armoede toch maar een lelijke man gekozen heeft(omdat nu dan hoog waarschijnlijk opeens mooie mannen haar links laten liggen als ze erachter komen dat ze kinderen heeft.)

  Gerrit

 34. Misschien bedoelt jeroen extreme uiterlijken zoals 1m23 zijn of een Elephant-man uiterlijk of zoiets. Zolang je in een aanvaardbare gemiddelde zit kan je wel degelijk je flirt-gedrag verbeteren. Ik zelf was een zeer verlegen, beneden gemiddelde AFC (Average Frustrated Chump) en hoewel ik nog geen flirt-koning ben (verre van) voel ik al een beetje een verbetering door met meisjes oog contact te hebben, met een diepe stem praten enz. bvb gewoon al als ik een hamburger in de Quick bestel. Om zo een meisje dan echt uit te vragen moet ik nog wel bijleren LOL.

 35. Als je je hele leven al met afschuw en vies wordt
  aangekeken heeft flirten geen nut.
  Het uitgaan verandert door de jaren in een grote
  frustratie om aan te zien hoe jongens met een mooi uiterlijk populair zijn bij de meiden ook al zijn ze dom of hebben geen zelfvertrouwen enz.
  om contact met een vrouw te krijgen zal zeer klein zijn want 9van de10 keer willen ze toch niet met je praten want ze wijzen je af vanwege je uiterlijk.
  behalve misschien een vrouw die op iedere man valt of kinderen heeft.
  Als je ook deze ervaring heb zal je een eenzaam
  liefdeloos leven lijden.

 36. Wat gaaf om te zien dat er zoveel datingcoaches rondlopen.

  Je kunt het absoluut leren. In beginsel kun je natuurlijk wat zinnetjes en truckjes leren, maar uiteindelijk gaat het erom dat je SNAPT wat vrouwen aantrekkelijk vinden en hoe aantrekkingskracht werkt.

  Vervolgens zit er vaak veel werk in de ‘innergame’. Zelfverzekerd worden en overvloedsdenken aanleren.

Reacties zijn gesloten.