Leren flirten via datingsites

online flirtenEen aantrekkelijk persoon aanspreken in het café is voor veel mensen een flinke drempel, zelfs met een paar drankjes op. Volgens relatiepsycholoog Marcelino Lopez biedt internet uitkomst. Online flirten is "een goede oefening voor het echte werk."

Men spreekt eerder een aantrekkelijk iemand aan op een datingsite dan tijdens het uitgaan. Blijkbaar maakt het beeldscherm tussen de flirters het allemaal wat anoniemer. Volgens Lopez vinden veel mensen zelfs dat ze op internet meer zichzelf kunnen zijn dan in het echte leven.

Lopez licht toe: "Je kunt ongestraft  experimenteren met verschillende manieren om iemand te benaderen. In het echte leven houden de meeste mensen zich in uit angst voor afwijzing. En daardoor gebeurt er niet veel, en leert iemand ook niet van fouten. Op internet gelden dezelfde spelregels als in het echt, alleen zit er een stap tussen waardoor je wat bewuster te werk kunt gaan. De leergierige internet-dater komt er vanzelf wel achter wat wel en niet werkt. En dat helpt je ook voor je contacten in het echt."

2 gedachten over “Leren flirten via datingsites”

Reacties zijn gesloten.