Lexa aast op nummer één positie

Marc Simoncini datingsite MeeticDatingsite Lexa wil de aanval openen op Relatieplanet. Een vernieuwde website, een tv-campagne én eennieuw tienkoppig Nederlands team moeten er voor zorgen dat Lexa groter wordt ten koste van marktleider Relatieplanet. Vorig jaar werd Lexa overgenomen door het Franse Meetic. De overgang naar het Meetic platform leidde tot veel problemen en ontevreden gebruikers.

Marc Simoncini, directeur van Meetic en tevens multimiljonair, is zich bewust vande problemen die de overgang opleverde. “We hebben een jaar lang geoefend. Nu gaan we écht van start.” Het imago van Lexa heeft behoorlijke schade opgelopen de laatste tijd, er is dus veel werk aan de winkel voor Simoncini. Door het aangaan van samenwerkingen met grote Nederlandse partijen wil Lexa meer abonnees aan zich binden.

Simoncini, door sommigen omschreven als megalomaan, prijst het internationale karakter van ‘zijn’ Meetic. Wie zich aanmeldt bij de site kan ook zoeken en daten met leden van de wereldwijde Meetic-sites. De vraag is of Nederlandse singles hier behoefte aan hebben. Met de internationale ambities van Meetic blijkt wel mee te vallen. Gisteren liet Simoncini aan Computer Idee weten dat Meetic géén lokale site zal openen in EU-lidstaten als Roemenië of Bulgarije, in verband met het gevaar van vrouwenhandel. Ook in Rusland en Kameroen wil Simoncini momenteel geen zaken doen, omdat dit landen zijn waar veel fraude voorkomt.

Update: dagblad De Pers publiceerde gisteren een interview met Marc Simoncini.