Lexa opnieuw negatief in de aandacht

Datingsite Lexa bevat mogelijk een privacylek. Dit schreef Nu afgelopen dinsdag. Als je als lid een e-mail van Lexa doorstuurde dan werden hierdoor al je je gegevens zichtbaar voor de ontvanger. Klanten die de mail – een uitnodiging voor een feest – doorstuurden aanvrienden, stelden daarmee zonder het te weten hun hele digitaleliefdesleven open.

Twee dagen geleden was het opnieuw mis voor Lexa. Nu-redacteur Wieland van Dijk beklaagt zich op het Nu weblog over de slechte bereikbaarheid van de datingsite. In diverse pogingen lukte het hem niet via telefoon of e-mail contact op te nemen. Uit eigen ervaring weet ik dat ook andere grote datingsites soms slecht te bereiken zijn.

Lexa vestigde vorig jaar al de aandacht op zich door een technische fout waardoor profielen van leden plotseling volzaten met fouten. Sinds Lexa werd overgenomen door dating-gigant Meetic lijkt het serviceniveau hard achteruit te gaan. Dat is pech voor Lexa, want de kritische klant is koning, en die vindt makkelijk zijn/haar weg naar datingsites die wél zorgvuldig omgaan met hun klanten.

10 gedachten over “Lexa opnieuw negatief in de aandacht”

 1. Wie weet hoe ik contact op kan nemen met Lexa om mijn profiel van die site te laten verwijderen? Ik heb me na drie dagen al afgemeld en opgezegd doch mijn profiel is nog steeds zichtbaar.

  Harteljke groet,
  Wendy

 2. Waarom is mijn foto afgekeurd?
  vreemd want toen ik de foto er twee jaar geleden op heb gezet, was er geen vuiltje aan de lucht, en nu is hij ineens afgkeurd.
  Wel lastig want het was de enige foto die ik had.
  Ook mijn verhaal onder mijn profiel is nog steeds niet gekeurd!!!! Wanneer wel?

 3. Beste,

  Opeens verschijnt na een jaar te zijn afgemeld opnieuw mijn profiel met foto’s.

  Ik vind dit erg vervelend.

  Want ik had een goede reden om me af te melden.

  Jean

 4. ik ben gratis lid kan ik nu niet mijn berichten lezen ik heb er 19 ongelezen
  berichten
  gr turbie

 5. Ik heb zelfs een profiel gekregen bij LExa zonder dat ik daar zelf om heb gevraagd. Mij uitschrijven doen ze echter niet. Het is niet mogelijk te corresponderen buiten het geautomatiseerde systeem om.
  Lexa overtreed de wet op de privacy bij mijn weten.

 6. Ik heb net een mail ontvangen dat er een bericht was van iemand, toen ik ging kijken waren er helemaal gen berichten. Vreemd. Onder de mail staat: Stuur deze mail niet door, de ontvanger heeft anders toegang tot jouw Lexa account. Ook vreemd, doe er wat aan zou ik zeggen, bizar zoiets. het is lek en het werkt niet, lijkt me een zinkend schip dat lexa. Ik ga me (proberen) af te melden daar, stel je voor wat ze allemaal voor stommiteiten gaan uithalen met mijn gegevens..

 7. Nou , ik heb ook een probleem, geregeld kan ik me niet inloggen terwijl mijn gegevens correct zijn, wordt er toch beweerd dat mijn inloggegevens niet kloppen, stuur ik een mailtje en krijg dan dezelfde gegevens die ik al heb.
  Probeer tel.nummer op te sporen zonder resultaat en een bericht achterlaten lukt mij ook niet. Ben toch blij dat ik de volgende maand eraf ben, als dat tenminste gebeurt, want ze pakken anders automatisch geld van mijn bank omdat ik mijn abonnement niet kan opzeggen als ik niet op de site bij mijn gegevens kan. Ja wat nu??

 8. Profiel verwijderen?!

  Uw profiel verwijderen

  Als u uw profiel definitief wilt verwijderen, kunt u dat als volgt doen: ga naar de pagina ‘Mijn account’, onder ‘Mijn persoonlijke gegevens’.
  Klik op de link met deze woorden: ‘Me uitschrijven bij Lexa’.
  Vul de velden ‘Gebruikersnaam’ en ‘Wachtwoord’ in, om uw uitschrijving te valideren.
  De definitieve sluiting van uw account zal in de nacht die volgt op uw verzoek worden gevalideerd.

  Als u berichten krijgt voor een meeticprofiel dat u niet hebt aangemaakt of als uw e-mailadres wordt gebruikt zonder uw toestemming:

  Ik adviseer u de bijbehorende meetic-account te sluiten.
  Om de toegangscodes van deze account te vinden, verzoek ik u te klikken op de link ‘Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?’, die u rechtsboven op
  de startpagina van http://www.meetic.fr vindt.

  U ziet daaronder een regel verschijnen, voer daar het e-mailadres in dat u hebt opgegeven bij uw inschrijving, en klik op ‘OK’,
  u ontvangt dan uw toegangscodes op het gegeven adres.
  Vervolgens kunt u uw profiel verwijderen.

 9. Waar ik via Lexa vooral veel problemen mee heb gehad, was het feit dat iemand bericht krijgt wanneer je deze persoon op je Black List zet. Ik had enige tijd contact met iemand via Lexa en leek goed te gaan, totdat deze persoon erg onbetrouwbaar, aanhoudend, intimiderend en zelfs gevaarlijk bleek. Ik heb deze persoon dus direct geblokkeerd en er zo voor gezorgd dat geen contact meer mogelijk was. Direct kreeg deze persoon een mail van Lexa dat ik hem geblokkeerd had en toen begon de narigheid. Hij kon via Lexa mijn mailadres achterhalen (wat ik ook absoluut niet goedkeur!) en vervolgens ontving ik tientallen mails per dag. Bedreigend en nogal kwetsend.

  Het lijkt mij een goed idee dat Lexa je account gewoon op offline zet voor de personen die je liever niet meer spreekt, in plaats van je account op online te laten staan en de persoon er direct van op de hoogte te brengen dat je hem niet meer wilt spreken. Ik vind het echt heel naar hoe dit gelopen is en wil dan ook zsm van Lexa af. Ik vind het doodeng worden op deze manier.

 10. Wat ik een groot minpunt van Lexa vindt is de slechte manier van vermelden op de site hoe je je kunt uitschrijven. Een aantaal maanden terug had ik mij reeds uitgeschreven en nog werd erg geld van me rekening gehaald. Op de site is het erg onduidelijk hoe je je kunt uitschrijven. Erg jammer

Reacties zijn gesloten.