Liefde & Dating: hoogtepunten van 2008 in 5 thema’s

2008 hoogtepunten liefdeHet einde van 2008 komt in zicht, dus tijd voor een terugblik. Een liefdevol jaar kan voorbijvliegen. Een jaar zoeken naar de liefde lijkt eeuwen te duren. Datingfacts geeft je de hoogtepunten van 2008 op dating- en liefdesgebied in een vijftal thema’s.

1. Kredietcrisis: economisch laagtij verhoogt kans op liefde
De een na de andere bank valt om. De beurskoers is alweer gezakt. De kranten staan vol met slecht nieuws. De kredietcrisis gaat niet ongemerkt voorbij. Maar crises bieden nieuwe kansen voor de liefde: meer vrijgezellen dan ooit gingen op zoek naar een nieuwe liefde online. En de kansen om een partner te vinden zijn een stuk groter in slechte tijden.

2. Mannen en vrouwen de weg kwijt: veranderende rolpatronen in 2008
Traditionele rolpatronen stonden dit jaar onder druk. Marketeers en trendwatchers hadden het er maar druk mee. De nieuwe man krijgt allerlei labels opgeplakt. Metromannen, überseksuelen, gastroseksuelen, ze kwamen allemaal voorbij. De grens tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid lijkt daarmee te vervagen. De nieuwe man is nog steeds sterk en krachtig, maar kan zich in toenemende mate ook open en kwetsbaar opstellen. De vrouw heeft meer keuzevrijheid dan ooit, een maatschappelijke positie die vrijwel gelijk is aan die van de man, maar ze heeft het daarmee soms moeilijk.

3. Deel je date met de wereld: Twitterdating en Wurbble
Internet staat mensen toe om opener te zijn. En ook op datinggebied zien we dat steeds vaker. Marloes Veldhuizen maakte een afspraakje via internet en liet de wereld meegenieten van haar date. De Twitterdate werd internationaal bekend. Wil je nog meer aandacht voor jou en je date? Op de nieuwe site Wurbble kan de hele wereld meestemmen over jouw date.

4. De hype voorbij: online dating wordt volwassen
Online dating zit nog in de lift, maar de nieuwigheid is er af. De datingmarkt wordt volwassener, en daarmee professioneler. Winsten worden groter. Datingsites gaan internationaler opereren. Andere sites doen overnames en sluiten partnerships. Miljoenen singles staan op datingsites of daten via social networks. Online dating kunnen we echt geen taboe meer noemen.

5. Meer echtscheidingen – maar Nederland gelooft nog in de liefde
Het aantal gescheiden mensen in Nederland loopt nog steeds op. Een op de tweeëneenhalf huwelijken eindigt op de klippen. Maar er is hoop. Mensen die willen trouwen, doen dat op jongere leeftijd. De Nederlander gelooft nog in de liefde. Jaloezie sterft uit. En intelligente mensen kiezen vaker de juiste partner, zo betoogt socioloog Jaap Dronkers. Dat belooft veel goeds voor De Liefde in 2009.

Geef liefde de tijd. Geef tijd de liefde.

Een voorspoedig en liefdevol 2009 voor alle lezers van Datingfacts.