Ludduvuddu genomineerd voor Dutch Startup Awards 2012 – hoeveel kans maakt de site voor liefdesverdriet?

Ludduvuddu logoDe genomineerden voor de Dutch Startup Awards 2012 zijn bekend gemaakt. In de categorie ‘Beste nieuwkomer’ is Ludduvuddu genomineerd en behoort daarmee tot één van de vijf kanshebbers.

Ludduvuddu is een nieuwe site om je vrienden of vriendinnen te helpen bij het verwerken van liefdesverdriet. Het uitmaken van een relatie, zeker één die intensiever was of langer heeft geduurd, gaat de meeste mensen niet in de koude kleren zitten. Ludduvuddu wil een eind maken aan het verdriet, of op zijn minst de pijn verzachten. “Weg pruillip, joggingbroek en gesnotter”, zo staat te lezen op de site, “Ludduvuddu gaat samen met jou het hart van je goeie vriend weer een heel klein beetje heel maken”.

De site biedt verschillende diensten tegen liefdesverdriet. De belangrijkste is de online coach die iedere dag een tip stuurt. Daarnaast kun je cadeaus kopen om de ander op te beuren. De site komt binnenkort met nieuwe ’tools’, zoals een apotheek vol producten die gebroken harten helpen genezen.

screenshot liefdesverdriet

Liefdesverdriet verwerken is niet makkelijk voor vrouwen en zeker ook niet voor mannen. Maar gaat liefdesverdriet weghalen dan zo makkelijk? Er nog geen testimonials op de site van singles die hun verdriet met succes hebben verwerkt. De verhalen die wel op de site zijn te vinden zijn ‘stories worse than yours’, omdat het blijkbaar altijd erger kan.

De concurrentie voor de Dutch Startup Awards, die worden georganiseerd door TheNextWeb, is vrij stevig. Ludduvuddu heeft concurrentie van vier andere start-ups. Met Chummee.com kun je vrienden kleine cadeautjes sturen via Facebook of Twitter. Op Peerrach.com vindt je mensen die veel invloed hebben op Twitter over een bepaald onderwerp. De site Toogethr.com laat je eenvoudig autoritten aanbieden en zoeken. Tenslotte is er nog Foodzy, een app waarmee je kunt bijhouden wat je eet. Foodzy geef ik de grootste kansen om te winnen. De app verzamelde in korte tijd veel gebruikers, die allemaal graag fit willen blijven door hun eetgedrag in kaart te brengen en te delen.

De uitreiking van de Startup Awards is 10 april in Amsterdam.

Een gedachte over “Ludduvuddu genomineerd voor Dutch Startup Awards 2012 – hoeveel kans maakt de site voor liefdesverdriet?”

  1. Kanshebber tegen foodzy is ludduvuddu niet denk ik. Toogethr maakt echt goed gebruik van alle mogelijkheden van social media en voegt iets toe voor een heleboel mensen. Liefdesverdriet brengt heel veel waarde voor maar een paar mensen. Dus lastig om met zo een service veel stemmen te krijgen.

Reacties zijn gesloten.