Lymic stopt en gaat op in Facemap

Facemap datingsiteDatingsite Lymic stopt in de huidige vorm en zal opgaan in online smoelenboek Facemap. Dit kondigt Lymic aan op haar website.

Het drie jaar oude Lymic was een online speeddating site. Je kon er vrij eenvoudig een aantal speeddates achter elkaar doen via de webcam. Het concept kwam niet goed uit de verf: er was een te laag aantal leden online, en een groot verschil in aantallen mannen en vrouwen dat de site actief gebruikte.

De site kwakkelde al langer en werd begin 2008 daarom helemaal gratis. Het mocht niet baten: het bleek lastig om de site winstgevend te maken. Ondertussen zaten de oprichters van Lymic niet stil en lanceerden verschillende andere sites waaronder een studentendatingsite. Een ander initiatief is Facemap, dat nu het ledenbestand van Lymic zal overnemen.

Bij het aanmaken van een profiel op Facemap verschijnt je foto direct op de voorpagina. Zo ontstaat een online smoelenboek. Bedrijven, instanties en groepen kunnen kosteloos hun eigen branded smoelenboek creëren. De oprichters hopen daarmee snel een grote database met leden op te bouwen.

Ik ben nieuwsgierig naar dit concept, omdat de manier van contact leggen en de foto’s als centrale startpunt verschilt van andere datingsites. Tegelijkertijd vraag ik me af of dit concept wél succesvol zal zijn. Het business model lijkt wankel en de reden om regelmatig terug te keren naar de site is onzeker.