Lymic wordt volledig gratis

Marjolein van Appeldorn LymicLymic laat in een persbericht weten dat het lidmaatschap volledig gratis wordt. Dit betekent dat je ook na de proefperiode onbeperkt deel kunt nemen aan de online speeddate events.

Op Lymic ontmoet je via je webcam 10 andere singles waar je elk 3 minuten mee kunt chatten. Marjolein van Appeldorn (foto) is oprichter van Lymic. Ze licht desgevraagd toe: "Door iedereen deze mogelijkheid gratis te bieden, vergroten we de kans op het vinden van de juiste match, en daar gaat het toch om."

Lymic is niet de eerste gratis datingsite. Veel startende ondernemers komen erachter dat een verdienmodel gebaseerd op betaald lidmaatschap niet goed werkt. Want vaak haken nieuwe leden af na de gratis kennismakingsperiode. Het gevolg is dat het aantal leden actieve leden afneemt, waardoor minder leden uiteindelijk bereid zijn te betalen voor hun lidmaatschap. Een gratis lidmaatschap lijkt dan de oplossing. De uitdaging is om met advertenties genoeg geld te verdienen om innovatie, onderhoud en hosting van de datingsite te bekostigen.

Lymic en tientallen andere datingsites vind je op Start2Date.

3 gedachten over “Lymic wordt volledig gratis”

  1. Ligt het eraan dat je moet betalen of aan het betaalsysteem zelf, de hoogte van de prijs en de opzet van de site? Ik denk de laatste drie. Het maandbedrag is gewoon te hoog, het “hoe langer hoe goedkoper” voelt niet ok en veel sites stellen uiteindelijk toch vaak teleur in hun opzet. Gratis lijkt de oplossing, maar kost weer veel meer geld aan beheer om de site te vrijwaren van zij die er misbruik van willen maken. Tja…het blijft een lastig vraagstuk.

  2. Het blijft inderdaad een moeilijke afweging: gratis of betaald.

    Lymic heeft het een tijd geprobeerd met betaalde abonnementen. Leden kunnen speeddates van ongeveer een half uur doen op Lymic. Het probleem was dat de speeddate sessies niet altijd vol zaten. Als Lymic wilt dat dit concept aanslaat dan moeten alle plekken tijdens een speeddate bezet zijn.

    Persoonlijk vind ik dat de teksten en look&feel van Lymic op dit moment onvoldoende aansluiten bij het concept. Het is de bedoeling dat leden de site intensief en actief gaan gebruiken. Ik zou daarom nog veel meer focussen op het ‘fun’ element van online speeddaten.

Reacties zijn gesloten.