Makers van Paiq lanceren nieuwe app Into My Life

Anderhalf jaar lang werkten de makers van Paiq aan de nieuwe app Into My Life. Vandaag is het dan zo ver: de app wordt gelanceerd.

Frank van Viegen, co-founder van Paiq, is verheugd dat het nieuwe project eindelijk live gaat. Zo’n zes behoorlijk verschillende versies zijn er in de tussentijd geweest. Input van gebruikers zorgde voor een flink aantal noodzakelijke pivots om op het huidige product uit te komen. En wat is dat product eigenlijk?

Into My Life is niet – zoals Tinder – gestoeld op een bestaande app. Je neemt een kijkje in het leven van andere singles, die aan de hand van foto’s kunnen laten zien wat ze interesseert. Daarna ga je één-op-één gesprek op basis van de foto’s. Zouden we Into My Life moeten classificeren dan komt het moodboard van Pepper met een vleugje Snapchat nog het meest in de buurt. Ja, met een beetje goede wil zou het zelfs kunnen worden gezien als de nieuwe Instagram speciaal voor singles.

Het product wordt uitgerold in vier batches om de toestroom enigszins te kanaliseren. De komende dagen kunnen leden van Paiq een uitnodiging verwachten om de Into My Life app te proberen.

De eerste reacties van gebruikers op het eindresultaat zijn positief. De Android app krijgt een gemiddelde beoordeling van 4,5 ster – een iPhone app is nog niet beschikbaar (Update: de iPhone app is zojuist goedgekeurd door Apple).

Het is goed om te zien dat er nu vanuit Nederlandse een innovatieve app met internationale potentie verschijnt. Geen copy-paste product, maar iets volledig nieuws. Om te weten of Into My Life interessant genoeg is, lijkt zelf uitproberen het devies. Frank van Viegen zelf is in ieder geval optimistisch en grapt: “Eens kijken of we tegen Tinder op kunnen! :)”

Het laatste nieuws over Into My Life verschijnt op de Twitter account.

Into My Life home screen
Het contactenscherm van Into My Life
Into My Life - photos
De stream met photos van de ander in Into My Life