Man vindt zwangere vrouw mooier dan ooit

Je hoort het vaak: een man verliest de belangstelling voor zijn vrouw als zij zwanger is en gaat vreemd. Onderzoek wijst uit dat dit lang niet voor elke man geldt.

Een zwangere vrouw is voor haar partner mooier dan ooit. Dat is gebleken uit een onderzoek van het tijdschrift BETER. Het onderzoek is uitgevoerd onder een groep van 370 vaders. Maar een kleine groep mannen is minder positief over de zwangerschap. Ze hebben het gevoel dat er geen weg terug meer is (10 procent) of hebben geen zin meer in vrijen (6 procent). 5 procent voelt zich buitengesloten.

Het aantal kinderen speelt bij mannen ook een rol in de beleving van de zwangerschap. Hoe meer kinderen, hoe groter de seksuele aantrekkingskracht tijdens de zwangerschap, zo blijkt uit de steekproef. “Van de vaders met een kind vond 13 procent zijn zwangere partner seksueel aantrekkelijker. Per kind stijgt dit percentage tot 20 bij de vaders met vier kinderen of meer”, aldus de onderzoekers.

Als de zwangerschap overgaat in moederschap zijn mannen ook positief. De meeste vaders geven aan de kracht van de partner te zien en bijna de helft zegt dat ze naar elkaar toegegroeid zijn door de zwangerschap.

Een gedachte over “Man vindt zwangere vrouw mooier dan ooit”

  1. Ja, ook ik vind zwangere vrouwen wel wat hebben; maar dit is wel wat erg algemeen gesteld. Mijn vrouw was “mooi” zwanger. de mooiste periode was iets van tusssen de 3e en 7e maand. daarna wordt het erg volumineus en physiek misschien wat minder. Mooi is echter ook wat je er geestelijk van vind: de kracht van de vrouw haar vruchtbaarheid, de omvang die ze meetorst en de idee van de persoonlijke ontwikkeling die jouw vader en haar moeder maakt (geestelijk dus). Het is een nieuwe fase en misschien is dat wel het spannendste :mits je er aan toe bent natuurlijk. Ben je jong of ongwenst aanstaand ouder dan ziet het geestelijke acceptatieplaatje er toch anders uit!

Reacties zijn gesloten.