Mannen net zo kieskeurig bij kiezen partner

In de jaren ’80 voerde psycholoog David Buss al een enorme studie uit onder 10,047 mensen verspreid over 37 verschillende culturen. Toen bleek dat bepaalde kenmerken in alle culturen terug waren te vinden; vrouwen hebben liever mannen met status en geld, zelfs als ze zelf genoeg verdienen. Gemiddeld waardeerden vrouwen financiële onafhankelijk van hun partner twee keer zo veel als mannen. De vrouwen blijken ook minder monogaam dan hun partners misschien zouden willen. Ze gebruiken vaak korte-term strategieën voor het vinden van een partner. Professor Randy Thornhill ontdekte dat vrouwen meestal affaires hebben met mannen die aantrekkelijker zijn dan hun lange-termijn vriendjes.

Over mannen wordt vaak gedacht dat ze minder kieskeurig zijn dan vrouwen. Recent onderzoek laat nu zien dat niet dit vooroordeel niet altijd waar is. Volgens dr. Miller, assistent professor psychologie aan de University of New Mexico, zijn ook intellect en creativiteit eigenschappen die sexy worden gevonden. “Mannen zijn niet keuskeurig op het gebied van kortstondige relaties, daarom staat er niks over IQ scores in de Penthouse”, zegt hij. “Maar, voor langere relaties is er genoeg bewijs dat mannen wat betreft de mentale eigenschappen van hun partner net zo kieskeurig zijn als vrouwen.”

2 gedachten over “Mannen net zo kieskeurig bij kiezen partner”

  1. ik hou dit anoniem, maar kan je vertellen dat ik een man ben, en net 2 jaar vrijgezel. En geen seks in 3 maand …. Hoe langer ik vrijgezel ben, des te meer ik mezelf begin te kennen, des te kieskeuriger ik word ! Ik ga echt niet zomaar met eender wie sex hebben hoor … integendeel

Reacties zijn gesloten.