Mannen onderschatten eigen liefdesverdriet

Liefdesverdriet bij mannenMannen hebben de neiging om hun eigen liefdesverdriet te bagatelliseren. Vrouwen blijken veel beter om te gaan met hartzeer. Zij delen hun verdriet met vriendinnen en verzachten zo de pijn. Dit zegt liefdesverdrietconsulent Roel Van Duijn in Volkskrant.

Via de website Liefdesverdriet.info meldden 90 personen – 62 vrouwen en 28 mannen – zich aan die vragen beantwoordden over hun liefdesverdriet. Er bleken grote verschillen te zijn tussen mannen en vrouwen. Mannen koesteren langer valse hoop dat hun geliefde terugkeert, terwijl vrouwen de hoop eerder laten varen. Van Duijn: “Juist die hoop maakt het liefdesverdriet voor veel mannen zo martelend, dat bemoeilijkt het onder ogen zien dat echt voorbij is. Hoop laat de pijn langer duren.”

Wat kunnen mannen doen aan liefdesverdriet? Volgens Van Duijn zou de geëmancipeerde man in Nederland  zijn liefdesverdriet meer moeten delen. “Mannen praten minder, vrouwen meer, en dat laatste is beter.” Het advies van de ervaringsexpert is: “Praat erover! Schrijf! Uit je! Creativiteit en contact redden je.”

Een gedachte over “Mannen onderschatten eigen liefdesverdriet”

  1. Praten over liefdesverdriet kan inderdaad heel moeilijk zijn. Ik weet niet of het slecht is om hoop te houden. Hoop kan ook terecht zijn. Maar praten met je ex op een normale manier is sowieso the way to go. Tips voor liefdesverdriet heeft ook nog wat tips. Maar veel zal lijken op de dingen die Roel van Duijn zegt.

Reacties zijn gesloten.