Mannen zoeken schoonheid, vrouwen willen rijkdom?

rijke man mooie vrouwVrouwelijke schoonheid plus mannelijk geld is liefde. Het klinkt erg clichématig, maar onderzoek laat zien dat we ons op het gebied van aantrekkingskracht gedragen als Neanderthalers.

Het nieuwe onderzoek laat zien dat, terwijl mensen vaak zelf denken op een hoogwaardige manier een partner te kiezen, mannen met name een aantrekkelijke partner willen en vrouwen vooral een “hoge kwaliteit” partner die aansluit bij hoe aantrekkelijk ze zichzelf vinden.

De wetenschappers namen een levensechte speeddating sessie als steekproef voor het onderzoek. Vooraf hielden ze gesprekken met alle deelnemers om hun zelfbeeld te bepalen en de eisen waar een partner aan moet voldoen. Dat wat mannen en vrouwen zeggen dat ze willen, bleek overeen te komen met wat ze ook daadwerkelijk kiezen. De werkelijke keuzes werden bepaald door een ruwe evolutionaire schatting. De vrouwen kozen de mannen op basis van status, rijkdom, gezondheid en family commitment. De mannen keken bij vrouwen juist naar hun perceptie van de eigen aantrekkelijkheid.

Bron: Todd, Penke, Fasolo, & Lenton (2007) in Proceedings of the National Academy of Sciences

5 gedachten over “Mannen zoeken schoonheid, vrouwen willen rijkdom?”

  1. Hallo ben een moeder van 2 kinderen! op zoek naar lieve en rijke en gezelligheid en gezellig leuke dingen samen doen lekker lol samen hebben.

  2. Hoi lieve rijpere oudere en vermogende man. Nog zin in een mooi bloempje?

  3. Goede dag, ik ben saffira en ben opzoek naar een serieuze man. Leeftijd speelt geen rol. Stuur mij maar een mailtje , groet

Reacties zijn gesloten.