Match.com staat op het punt om Meetic verder over te nemen

Match.com heeft aangekondigd om Meetic verder te gaan overnemen. De Amerikaanse datingreus wil de uitstaande aandelen van Meetic overnemen voor 15 euro per aandeel. Meetic zal rond de 3,7 miljoen aandelen verkopen, wat neerkomt op 16 procent van de aandelen. Dit brengt de waardering van Meetic op 347 miljoen euro.

Ruim twee jaar geleden fuseerde Meetic met het Europese gedeelte van Match.com. Toen kreeg Match al 27% van de aandelen in handen. Match.com zegt niet van plan te zijn Meetic aan de kant te zetten nadat deze aandelen zijn overgenomen.

“Gevolgen op personeelsniveau bijvoorbeeld heeft dat voor ons niet”, aldus Stefan van den Berg, directeur bij Lexa/ Meetic in Nederland in Emerce. “Het voordeel is wel dat we nu 1 grote aandeelhouder hebben die sterk is in online daten in Amerika en die zich richt op de lange termijn. We hopen van elkaars kennis te profiteren.”

Meetic-oprichter Simoncini, die eerder al aangaf een deel van zijn aandelen te willen verkopen, behoudt zelf nog 7 procent van de aandelen en blijft aan in het bestuur van de online datingspeler.