Match4Me lanceert levenswaardenprofiel

Match4Me levenswaardenProfielen op datingsites bestaan meestal uit een aantal vaste onderdelen: wie je bent, wat je zoekt en een foto (hoe zie je er uit). Match4Me voegt hier sinds kort een extra dimensie aan toe: wat je belangrijk vindt. Door bij 42 stellingen aan te geven in hoeverre je het eens of oneens bent, bepaalt de site wat jij belangrijk vindt in de invulling van je leven en wat je houding is ten opzichte van het leven.

Match4Me noemt dit het levenswaardenprofiel. Door stellingen te beantwoorden als “Ik geef makkelijk geld uit en geniet daarvan” scoor je hoger op onderdelen als wonen, materiële zaken, carrièregericht en persoonlijke ontwikkeling. Wat je belangrijk vindt wordt grafisch samengevat in twee diagrammen. Het ene diagram geeft inzicht in je levensinvulling en het andere in je levenshouding. Bij het bekijken van profielen van andere leden, wordt jouw diagram automatisch op dat van de ander gelegd, zodat je overeenkomsten en verschillen ziet. Uiteraard moet de ander het profiel dan wel hebben ingevuld (op dit moment hebben nog weinig leden dit gedaan).

Het levenswaardenprofiel is geen wetenschappelijke methode, maar geeft een aardig beeld van wat iemand belangrijk. Als ‘kinderen’ bij de ander een marginale rol spelen en bij jou een grote rol, zijn je kansen op succes mogelijk kleiner. Daarnaast heb je eerder een match als iemand dezelfde levenshouding heeft als jij en nu kom je daar misschien sneller achter. Het lastige bij het invullen van dit soort profielen blijft dat de persoon in kwestie veel zelfkennis nodig heeft. Als je niet goed weet wie je bent en wat je belangrijk vindt, worden de resultaten van een dergelijke test minder waardevol. Match4Me raadt leden aan de test zo eerlijk mogelijk in te vullen.

Match4Me is opgenomen in de lijst van betrouwbare datingsites, omdat ze voldoet aan de eisen voor kwaliteit en veiligheid van datingsites.