Meer dan kwart casual dates leidt tot stabiele relatie

casual dateEen casual date leidt regelmatig tot een langdurige stabiele relatie. Dat blijkt uit onderzoek van C-date, naar eigen zeggen de grootste casual datingsite ter wereld. Aan het onderzoek over seksuele trends en behoeftes deden 5.760 mensen mee uit tien Europese landen en Brazilië.

Als je met iemand afspreekt via een datingsite met als doel een onenightstand of kortstondige relatie dan is dat een ‘casual date’. Natuurlijk kun je een leuk vrijmaatje scoren in een café of op een feestje, maar steeds vaker gebeurt via datingsite. Een Volkskrant journaliste bedacht zelfs een term voor mensen die regelmatig casual daten: ‘vlinderen‘.

Het onderzoek van C-date toont aan dat het fenomeen aan een ware opmars bezig is. Inmiddels heeft de helft van de singles wel eens een casual date of seksrelatie gehad. In Nederland gebruikt 12% van de singles wel eens een casual datingsite, zoals C-date. Maar ‘casual’ betekent niet per definitie dat het bij één keer blijft. Het komt in 27% van de gevallen voor dat iets dat luchtig startte, uiteindelijk leidt tot een stabiele relatie. Als er ’s nachts sterke seksuele aantrekkingskracht is, blijkt tijdens het ontbijt misschien dat er méér raakvlakken zijn, en de basis voor een langdurige verhouding is gelegd.