Meer unieke gebruikers op datingsites, ondanks recessie

Sinds het begin van de recessie in september 2008 is het aantal unieke gebruikers alleen maar gegroeid. In de UK nam het verkeer naar datingsites tussen september 2008 en februari 2009 met 13% toe. Dit schrijft Jamie Gavin van Comscore in een recente analyse.

Inmiddels is 13% van de totale online populatie in de UK actief op een datingsite. Mannen en vrouwen zijn in gelijke verhouding aanwezig (50:50). Misschien wel verbazender is dat slechts 35% onder de 35 is, een teken dat deze groep vaak op andere manieren naar een partner zoekt.

Interessant is de tabel met meest bezochte datingsites, die duidelijk laat zien hoe snel de groei is gegaan. Meetic trekt nog steeds het meeste bezoekers aan de andere kant van de Noordzee, mede door de overname van Match.com.

Datingsites last van de recessie? Nee hoor. Uit de analyse van Gavin blijkt het tegendeel: The appetite for love has re-ignited from the ashesof consumer-capitalism. Ook in 2009 ziet het er weer rooskleurig uit voor de online datingbranche.