Meest bezochte datingsites en meest gedownloade dating apps van Nederland vanaf nu op Dating Insider

Vanaf vandaag is een top 10 van de meest populaire datingsites in Nederland te vinden op Dating Insider.

Een veelgestelde vraag is: welke sites en apps zijn in het Nederland het grootst? Een objectief antwoord daarop was tot nu toe moeilijk te vinden. Het jaarlijkse onderzoek op Start2Date geeft antwoord op deze vraag, maar is minder actueel, en maakt bovendien geen onderscheid tussen sites en apps. In het nieuwe design van Dating Insider is daarom het actuele overzicht met de populairste datingapps en -sites opgenomen (aan de zijkant in de linkerbalk).

Op welke bronnen is de ranking gebaseerd?
De lijsten zijn samengesteld op basis van publiekelijk beschikbare data. De populariteit van datingsites wordt gemeten aan de hand van het aantal bezoekers van SimilarWeb. De cijfers van SimilarWeb worden gecorrigeerd voor alleen de Nederlandse bezoekers. Overigens blijken de metingen van SimilarWeb in de praktijk betrouwbaarder dan die van Alexa, Google Trends en Quantcast. In een eerder onderzoek gebruikte ik ComScore, maar niet alle datingsites gebruiken dezelfde (unified) meetmethode. De lijst van meest gedownloade apps is gebaseerd op de rankings van Google Play Store en Apple App Store, zoals gemeten door AppAnnie (vroeger Distimo).

Waarom deze data als basis voor de top 10?
Datingsites delen meestal het aantal actieve gebruikers niet. Daarom is gekozen voor de meest transparante oplossing: de top 10 baseren op publiekelijk beschikbare data. De toplijsten van Dating Insider geven daarmee een goede indicatie van de populariteit van apps en sites onder Nederlanders.
De links in de top 10 verwijzen direct naar de betreffende site. In sommige gevallen zijn dit affiliate-links, om de kosten van webhosting voor Dating Insider te dekken. NB: de ranking blijft te allen tijde onafhankelijk en objectief.

Welke sites en apps zijn opgenomen in de ranking?
Alle professionele datingsites, datingapps en flirtapps zijn meegenomen in de analyse. Sites gericht op vreemdgaan/adult zijn uitgesloten.

Wat zegt deze ranking over de kwaliteit van datingsites- en apps?
De kwaliteit van een datingsite voor gebruikers wordt vooral bepaald door de grootte en selectie in het aanbod van leden. De ranking van Dating Insider kijkt alleen naar het aantal bezoekers en downloads van datingapplicaties. Dit is slechts ten dele een voorspeller voor het aantal gebruikers. Een datingsite kan veel bezoekers hebben, maar als die alleen rondkijken om daarna de site te verlaten, heb je er weinig aan. Voor apps geldt hetzelfde: mensen die een app downloaden hoeven deze nog niet actief te gebruiken.