Meetic kondigt overname van Lexa aan

Meetic, Europees marktleider op het gebied van online dating diensten, kondigde gisteren aan dat Lexa zal worden overgenomen. Lexa is een van de grootste Nederlandse datingsites. Met de overname wil Meetic haar positie binnen Europa verbeteren.

De eigenaars van Lexa, de ondernemers Rob Koster en Nathan Skwortsow, zijn na deze overname in één keer binnen. Meetic betaalde het overnamebedrag van €11.5 miljoen contant uit aan de jonge ondernemers. Lexa, dat werd opgericht in 2002, is binnen vier jaar een van de belangrijkste datingsites in Nederland geworden. De geschatte omzet was €4 miljoen in 2005.

Het volledige persbericht is hier te lezen.

37 gedachten over “Meetic kondigt overname van Lexa aan”

 1. L.S.

  LEXA.NL wijzigt profielen van ingeschrevenen zonder toestemming.

  Handelt klachten niet behoorlijk af.

  Reageert met een automatische mail op je klacht waarna je niets meer hoort.

  Verwijdert je profiel met foto niet als je hierom vraagt.

  Zucht, kan nog lang doorgaan… Als je problemen wilt hebben moet je bij LEXA.NL zijn!!!

 2. LEXA / MEETIC incasseert geld voor een maandpas, maar activeert deze pas vervolgens niet.

  Op mailtjes naar de klantenservice van Meetic, wordt niet gereageerd. Waarschijnlijk te druk met het afhandelen van alle klachten. Bestaat de klantenservice eigenlijk wel?

  Ilse

 3. Ik ben al een maand bezig om van lexa verwijderd te worden ,maar ik krijg geen antwoord waarom mijn profiel blijft staan,ik wil er heel erg graag af maar het lukt me niet ,wie kan me helpen,ik weet niet meer wat ik moet doen,ik kan lexa niet bereiken en ik krijg geen enkele hulp van ze het lijkt wel of ze de hele boel bedonderen,HELP!!!!

 4. L.S.

  Al een week stond ik op Lexa als gratis member om, indien ik leuke reacties kreeg, betalend lid te willen worden.
  Na ruim een week stonden mijn foto’s er nog steeds niet op en de enige reacties schijnen van wanhopige mannen te zijn. Dus heb ik besloten uitgeschreven te willen worden. Heb dit gedaan en ik kan inderdaad niet meer inloggen.
  Nu blijkt dat mijn profiel nog gewoon op Lexa staat.
  Hiertegen heb ik bezwaar.
  Wilt u helpen mij van deze site af te komen?

  Bij voorbaat dank…
  Sasha

 5. ik probeer al een hele tijd,om mij te laten uitschrijven. maar dat is tot nu nog steeds niet gelukt.ik vind het eeen beetje op stalken gaan lijken en denk serieus om stappen te gaan onder nemen. ik hoop dat het nu opgelost wordt B.V.D.

 6. Lexa is waardeloos. Ze antwoorden niet op vragen. Profielen blijven gewoon staan en worden soms ongevraagd weer geactiveerd, maar dan met verkeerde omschrijving. In een woord waardeloos. Heb me nu zelf verwijderd van de site. Dat is nu gelukkig mogelijk

 7. Ook ik word na 4 dagen mailen met een klantenservice die niet weet wat een automatische incasso is doodziek van meetic/lexa… eraf kan je niet…of je moet het aanvragen… er worden bedragen geincasseerd die nergens op slaan, niet terug te vinden bij de abonnementskosten.
  En nu maar smeken of ze het terug willen storten, want terughalen kan je zelf niet, dat hebben ze netjes ingedekt.
  Overigens ik heb zelf geen opdracht gegeven tot een automatische incasso… spannend bedrijf wat erg onprofessioneel is…

 8. Na betaling van 1mnd constateerde ik dat lexa.nl zonder gemachtigt te zijn geld van mij rekening heeft afgeschreven,voor nog 1 mnd aangezien ik daar geen toestemming voor heb verleend heb ik dit terug laten draaien.Hierbij wil ik éénieder waarschuwen let goed op wie er wat afschrijft van jou rekening.

 9. Hallo ik ben al lid en nu moet ik alles weer opnieuw in vullen ben nog lid tot mnd 8 2008 ik wil er gewoon op kunnen daar heb ik voor betaald mijn foto en wacht woord zijn al bekend onder goldie1 zoek dit even lekker uit aub .

 10. waarom kunje nergens kontact met jullie opnemen waar staat dit dit lijkt toch nergens op.

 11. Ik wil van Lexa af maar weet niet hoe.
  Er staat nergens een link dat je je kan afmelden, onproffesioneel.
  En het kost elke maand weer geld.

 12. Ook bij hebben ze na een maand lidmaatschap automatisch nog een maand geincasseerd.
  Ik heb contact opgenomen en ze zouden het geld terugstorten. Helaas is ddat nooit gebeurt. Maar ze hebben me wel mijn lidmaatschap ingetrokken.

 13. Waar kan ik toch een e-mail adres vinden om Lexa te laten stoppen met geld van mijn bank te halen en steeds mijn lidmaatschap te verlengen.

 14. Wie kan me aangeven hoe ik mijn automatische incasso kan stoppen bij lexa,op een of andere manier lukt dat niet,ik wil er mee stoppen

 15. Ik heb pas 59.70 gestort voor een full membership en ik heb nergens toegang.Het is pure oplichterij.Laten we gewoonaangifte gaan doen van oplichterioj.Ik ga het in ieder geval doen

 16. als je wil afmelden log je in op je profiel.

  dan klik je op tabblad “mijn acount”

  daarna klik je op tabblad “mijn persoonlijkegegevens”

  helemaal onderaan staat HEEL klein. uitschrijving bij lexa. klik daar op de onderste regel deze is onder streept. vul je lexa nick name en login in en hoppa

  je krijgt dan nog de melding Let op:
  Je staat op het punt je uit te schrijven bij Lexa. Als je jouw uitschrijving bevestigt, zal jouw account worden afgesloten.
  Je verliest:

  jouw Lexa profiel en alle bijhorende persoonlijke gegevens
  de historie van al jouw contacten
  de berichten die je hebt verstuurd en ontvangen

  Nogmaals op OK drukken en youre off the missery

 17. Zie bovenstaand berichtje van joop van brink

  Heel erg bedankt, eindelijk ben ik van meetic af!

  Groeten.

 18. Nou, ik heb mij al enkele malen uitgeschreven maar mijn account wordt gewoon steeds opnieuw aangemaakt door Lexa/Meetic zelf! Waar ze de brutaliteit vandaan halen! Weet iemand waar je een klacht zou kunnen indienen?

  Groetjes, Annet

 19. Het is gewoon grof schandalig wat lexa allemaal maar doet en waarschijnlijk niet mee zal stoppen tenzij een consumentenbond of rader zich hiermee gaat bemoeien. Het zou fijn zijn als rader er wat aan zal doen en iets voor ons kan betekenen. Ik lees zoveel reacties van mensen die gewoon het dupe zijn geworden van lexa/meetic. Ook ik ben geld aan ze kwijt. En krijg telkens automatisch berichtjes van ze terug waarin staat dat geen restitutie plaats vind terwijl ze schuldig zijn aan misleiding. Mensen doe er wat aan!

 20. beste,

  Ook ik ben erop uitgekomen dat ik geen eigen baas ben over het aanwezig blijven, ja dan neen, met mijn profiel op meetic.
  Ik wou het verwijderen maar, zelfs na contact te hebben genomen met meetic zelf, kwam er geen reactie.
  Dus, mijn profiel blijft dus op de site staan tegen mijn zin in.

  Je hiermee van dienst te zijn en hopend op een uitkopst, verblijf ik.

  Mvg,

  Kristine

 21. Beste,

  Uiteindelijk kon ik mijn account verwijderen op Meetic.
  Ik probeerde het op de volgende manier en oeps, ineens was mijn account verwijderd.
  Je gaat naar wijzigen profiel en breng een tekst in waarin je vertelt dat je niet meer gecontacteerd wil worden omwille dat je nu een relatie hebt. Ook dat je het nu op deze manier probeert(je profiel dus) want dat het anders niet lukt via meetic je account te verwijderen.

  Veel geluk en mvg,

  Kristine

 22. Werd full member van lexa. Ik kwam in contact met een leuke vrouw. Het klikte goed. We hadden elkaar al gezien. We wilde samen verder. Toen deed ze heel raar op msn, ze zei dat ze in die tijd ook met 2 andere in bed had gelegen. Op msn kreeg ik geen reactie meer van haar en ging haar erop aanspreken op lexa. Nog geen dag later kreeg ik het bericht van lexa dat ik moest oppassen anders werd ik verwijderd van lexa. Sinds dat bericht heb ik geen enkele vrouw meer een bericht gestuurd. Nu komt het! 3 dagen later is mijn profiel door hun verwijderd en ik kan niet meer inloggen. Kortom mensen kijk uit het zijn OPLICHTERS!!!!!!!!!!!!

 23. Ik heb ook fullmembership, voor 6 maanden.Het was bijna 60 euro. Ik dat betaald, krijg ook bevestiging op site te zien met al mijn gegevens over account.Sluit erna af omdat ik moet werken, kom thuis wil inloggen kan ik niet meer inloggen. Ze hebben die hele 60 euro zomaar in hun tas gestopt ik heb niet een keer fatsoenlijk gebruik ervan kunnen maken. En inderdaad het zijn ware grote oplichters.

 24. Hoe kan ik mijn account ongedaan maken, mijn lid is verlopen, maar krijg steeds bericht en dat wil ik niet meer, ik kan niet eens mijn profiel ongedaan maken en verwijderen lukt ook niet. ik vindt dat ze dat beter moeten aan geven.IK hoop dat het nu wel lukt afmelden..zeg het nog eens afmelden lukt niet…..afmelden en nog eens ”wil afmelden…”

 25. sorry, afmelden bij lexadate dat vergeten bij te zetten.afmelden lukt niet….. wil afmelden.

 26. ik ben niet eens ingeschreven bij lexa en toch krijg ik mails op mijn p.c.

 27. Hallo iedereen, iedereen heeft gezeik merk ik dus…ik probeer mij dus nu ook af te melden, maar ik verander zowiezo mijn gegevens voor t geval mijn account gewoon blijft bestaan…zo ben ik toch van de mailtjes af, staan mijn prive dingen er niet op, en ben ik ook van hun af!
  Zou t ook allemaal doen!

  Ik ga me nu afmelden, las net hoe t moest! en voor de gene die geld kwijt zijn, met z’n alle naar de politie!!!! is jullie geld neit van hun!!!!!!!!

 28. Volgens Lexa ben ik nu uitgeschreven, ik heb mijn mail e.d. verandert en kan niet meer inloggen, wil mijn profiel toch nog bestaan kloppen de gegevens in iedergeval niet en krijg ik geen mailtjes meer, rust in mn Inbox:p

  Succes allemaal

 29. ik krijg reeds geruime tijd steeds maar meer emails ven meetic en daar wil ik van afik wil er mijn acount verwijderen ik heb niet toegestemt en toch blijven ze maar aandringen

 30. Lexa is inderdaad een onprofessionele oplichtersclub. Ze maken reclame voor een proefabonnement van 4,99 euro en schrijven vervolgens elke maand 32,90 euro af. Terwijl je dat helemaal niet wil en nooit toestemming hebt gegeven, en nooit op die prijs gewezen bent.
  Het stond in de kleine lettertjes of algemene voorwaarden, zeggen ze dan.
  En je had kunnen opzeggen (door 6 schermen te openen, naar beneden te scrollen en 21 keer te klikken met je muis, zwaar verborgen op de site!)
  En zij hebben ondertussen een hoop geld binnen zonder behoorlijke tegenprestatie.
  Oplichters zijn het.

 31. Eind augustus 2009 heb ik voor een buitenlandse vriend een maandabonnement op Lexa genomen.Er wordt echter doorlopend 29.90 euro van credit card afgeschreven.Mijn cedit card mij kan mij niet helpen. Wie weet een telefoonnummer of (email)adres van lexa?

 32. Wie kan mij helpen met gegevens van lexa om met hun in contact te komen?
  Zij halen geld van mijn rekekning af wat niet de bedoeling is maar ik kan op geen enkle manier contact met hun krijgen. HELP! stuur mail naar zon2001@hotmail.com

 33. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/wat-is-incasso-en-wat-zijn-de-regels-voor-incasso.html

  op deze site wordt duidelijk aangegeven dat alleen een schriftelijke machtiging mag worden gebruikt bij een doorlopende machtiging. Hiervan is geen sprake geweest ook al heeft U hierover nog zoveel geschreven in uw voorwaarden.
  Het gegeven dat u dus deze techniek voert betekent dus, zoals al eerder door mij aangegeven, dat U onrechtmatig handelt.
  Ik ben genoodzaakt wanneer u het geld niet binnen 4 werkdagen terugboekt dit handelen algemeen bekend te maken. Een korte google leerde mij dat ik niet de enige ben die hiervan dus de slechte vruchten proeft. Dat u zeer handig zelf alle vragen beantwoord, met de suggestie dat Meetic een andere site is, maakt U dus niet minder maar eerder slechter in uw handelen.

  Gezien het gegeven dat dit de 2de keer is verwacht ik niet alleen een restitutie van deze onrechtmatige daad maar ook van de vorige keer. Deze heeft plaatsgevonden binnen de periode van 5 jaar gerekend vanaf dit moment.
  Tevens adviseer ik U dringend (gratis advies) deze wijze van werken aan te passen aan de daarvoor geldende normen. U maakt hiermee momentheel uw doel, als door U omschreven, niet geheel waar. Het is vooral de geldgraainorm waartoe u zich heeft aangesloten.

Reacties zijn gesloten.