Megaspeeddate voor de wetenschap

600 mannen en vrouwen tussen de 25 en 40 jaar kunnen binnenkort een bijdrage leveren aan de wetenschap door mee te doen aan een speeddate in Arnhem in het Nederlands Openluchtmuseum.

De psycholoog Geertjan Overbeek van Radboud Universiteit Nijmegen observeert wat er voor, tijdens en na de ontmoetingen gebeurt. Overbeek wil in eerste instantie weten waarom partners voor elkaar kiezen. Bestaande theorieën baseren zich op evolutie of opvoeding, maar Overbeek vermoedt dat deze mogelijk niet kloppen. Hij hoopt dat de megaspeeddate meer openbaart over factoren waarom iemand spontaan voor een ander kiest of niet.

Iedereen kan in principe meedoen aan de speeddate. Meedoen kost 25 euro. Hiervoor krijg je ook toegang tot het feest na afloop.

Een gedachte over “Megaspeeddate voor de wetenschap”

  1. Een andere universiteit onderzocht recent 160 studenten die meededen aan een speeddate sessie:

    “Vooraf moesten ze een vragenlijst invullen. Daaruit bleek dat de meeste mannen vooral hoopten op een knappe, aantrekkelijke date. De vrouwen bleken daarentegen eerder een date met geld of macht te verkiezen.”

    “Vier weken later moesten ze verslag uitbrengen van hun ervaringen. Heel wat vrouwen gaven toe dat ze toch voor het uiterlijk gevallen zijn. Uiteindelijk bleek het uiterlijk even belangrijk bij vrouwen als bij mannen.”

    bron: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/170639/2008/02/14/Vrouwen-kiezen-mannen-voor-de-looks-niet-voor-het-geld.dhtml

Reacties zijn gesloten.