Meisje ontmoet vriend via iPhone-app Photoswap

Alexander Klöpping is voor zijn nieuwe rubriek in De Wereld Draait Door op zoek naar ondernemers die hun plannen in de uitzending willen toelichten. Iedereen die een startup heeft kan zich aanmelden, maar er zijn wel een paar eisen. Zo moet het jonge bedrijf de ideeënfase ontstegen zijn, en het moet gaan om een ’technische innovatie’. DWDD nodigt slechts 3 tot 5 ondernemers uit. Die krijgen de kans om hun plan te komen pitchen in het programma.

Klöpping wordt nu overspoeld met inzendingen. Eén van de mails viel op tussen alle lezerspost die Alexander ontving. Een meisje ontmoette namelijk haar vriend via  Photoswap, een iPhone app die bedoeld is om met wildvreemden foto’s uit te wisselen.

In een e-mail vertelt ze hoe hun ontmoeting tot stand kwam:

Je kent Photoswap vast wel – de random foto-app waar vaak raunchy foto’s van mannen in onderbroek, benen op tafel voor de tv, foto’s van slapende honden of een halfnaakte vriendin opduiken. Leuke app, maar 80% is man en op zoek naar ‘roze’.

Op een avond in juli 2010 was ik uit verveling aan het ‘swappen’ en ik kreeg leuke kiekjes terug, beetje creatief en geen smerige vlees-shots. Na een tijdje swappen kreeg ik een gezicht te zien en natuurlijk swapte ik de mijne.

Verhaal kort: leuke jongen en hij dacht leuk meisje, classic boy meets girl story. In zijn personal info verscheen een berichtje aan mij met zijn FFM-nickname (een vrij simpele en ook best slechte chat-app). We voegden elkaar toe en kletsen vanaf die tijd dag en nacht.

Na twee maanden chatten en inmiddels ook bellen besloot hij me op te zoeken in Nederland. Belangrijk detail: hij woont in San Jose, Californië. Half oktober stond hij met z’n backpack in Amsterdam. We werden verliefd.

Na een week ging hij terug en in maart/april 2011 ben ik daar 2,5 week geweest. Nog een belangrijk detail: Padadaz, de maker van Photoswap heeft de helft van mijn tripje daarheen betaald. Yep, met kerst kreeg ik het op mijn rekening gestort na een korte mailwisseling en in februari boekte ik mijn reis.

We hebben elkaar nu 9 maanden niet meer gezien. Ik ben druk met m’n baan, verhuizing, etc. en hij heeft het een tijdje financieel moeilijk gehad waardoor hij me niet kon komen opzoeken. Maar het plan staat er om elkaar weer snel te zien.

Photoswap