Mingleton is hyper-local Tinder

Mingleton hyperlocal dating appDatingapps zouden ervoor moeten zorgen dat méér mensen elkaar ontmoeten. Lang chatten of eindeloos speuren naar de perfecte match online heeft weinig zin. De laatste generatie apps is (gelukkig) ook gericht op de ontmoeting in plaats van het online contact. Eén van de veelbelovende apps op dat gebied is Mingleton, dat gebruikt maakt van Apple’s iBeacon technologie om singles in de buurt te vinden.

Het idee is niet nieuw, maar de manier waarop Mingleton gebruikt maakt van technologie wel. Waar Tinder gebruikt maakt van GPS, benut Mingleton Bluetooth Low-Energy (BLE) om te laten zien welke vreemden er in de buurt zijn. Deze technologie stelt je in staat mensen in de nabije omgeving te vinden. Vervolgens kun je hiermee ‘minglen’, als die ander jou tenminste ook leuk vindt.

Het nieuwe aspect zit hem vooral in de volgorde van de ontmoeting: in de meeste gevallen zul je nu iemand al in het echt gezien hebben, voor je deze opzoekt in de app.

De start-up wordt gerund door een ex-consultant en ex-bankier, die eind januari de eerste versie van de app lanceerden. Via hun eigen netwerk proberen ze in steden als San Fransisco en Boston genoeg gebruikers te krijgen. Geen garantie voor succes natuurlijk, maar de achtergrond van de founders kan zeker helpen om een schare eerste gebruikers te vinden.

In Nederland is die gebruikersgroep nog erg klein. De app is overigens ook alleen geschikt voor Apple gebruikers, Android smartphones hebben geen BLE en kunnen dus niet als iBeacon fungeren.

mingleton-steps