Mobile dating apps meer gebruikt dan mobiele datingsites op het web

Dat blijkt uit een analyse van Flurry Analytics. Het mobile onderzoeksbureau gebruikte data van Compete, comScore en Alexa om het totale gebruik van datingsites te bepalen. Deze werden vergelijken met hun eigen data van 90.000 mobiele apps die worden gemonitord.

Meer tijd besteed op mobiele dating apps

Volgens Flurry neemt het gebruik van mobiele dating apps nu meer tijd in beslag dan het gebruik van online dating websites. Gemiddeld wordt er 8,4 minuten per persoon besteed in mobile dating apps versus 8,3 minuten op het web. Een jaar geleden spendeerden mensen nog twee maal zo veel tijd op internet dating sites dan op mobiele apps.  De groei van tijd gespendeerd op mobiele apps is enorm.

Als we kijken naar engagement (frequentie waarmee apps worden gebruikt) dan zien we dat dating apps nu 5x per dag worden geopend (!) ten opzichte van gemiddeld 2x per dag een jaar geleden. De periode waarin dit gebeurt is afgenomen, naar 1,5 minuut per sessie.

tijd mobiele datingsites

Aantal unieke gebruikers mobiele apps stijgt

Het aantal unieke bezoekers van mobiele apps ten opzichte van het totaal steeg ook. Flurry bepaalde dit door te kijken naar de verhouding unieke gebruikers van datingdiensten versus het totaal, per platform. Dus voor internetgebruik werden het aantal datingsite gebruikers gedeeld door het totale aantal internetters. Dit percentage steeg licht van 12% in juni 2010 naar 13% in juni 2011. Voor mobiele apps steeg het relatieve aantal gebruikers van 15% naar 17% in dezelfde periode.

tijd mobiele datingsites

2 gedachten over “Mobile dating apps meer gebruikt dan mobiele datingsites op het web”

  1. Flurry maakt een vergelijking tussen apps aan de ene kant en het web aan de andere kant. Zij kijken niet specifiek naar het gebruik van datingsites via mobiel, maar in het algemeen.
    Om de vergelijking te maken die jij neerzet zouden ze specifiek het gebruik van mobiele versies van datingsites moeten meten tov apps. Dat is niet gebeurd in mijn ogen.

  2. @Jasper Jan: Goede toevoeging.
    Flurry vergelijkt inderdaad apps op basis van eigen data met websites op basis van algemene data. Ze nemen mobiele versies van websites niet mee, omdat ze simpelweg niet over die data (kunnen) beschikken.

    Wat wel opvalt is dat de time spent op mobile apps zo hoog is in vergelijking met web. Hoe zie jij dat?

Reacties zijn gesloten.