Nederlandse datingsector springlevend

Dat de Nederlandse datingsector springlevend is bleek meer eens te meer tijdens de eerste borrel voor managers & founders van datingapps.

De managers kwamen samen op een locatie in hartje Amsterdam, de stad waar nog steeds het merendeel van de Nederlandse sites gevestigd zijn. Zowel de managers van gevestigde sites als founders van veelbelovende datingapps waren aanwezig.

De Nederlandse markt kent interessante ontwikkelingen. Steeds meer sites richten zich op het faciliteren van de ontmoeting zelf. Lang online chatten of eindeloos berichten sturen is sinds de opkomst van Tinder steeds meer passé. Een goed voorbeeld is Teello, een app die je in staat stelt bij een match direct een voorstel te doen voor een date. De nieuwe datingapp doet denken aan Tinder en heeft een fraaie UX, maar is een stuk dichter bij huis ontwikkelt. De makers van Teello komen uit Almere. Ook The Inner Circle heeft een feature om mensen in je nabije omgeving te zoeken. Ook zien we nieuwe manieren om tot een match te komen.  Manoox heeft een matchpuzzel waarbij je antwoorden zoekt bij profielfoto’s. Pepper zet het zelfgecreëerde ‘moodboard’ van leden centraal op ieder profiel. Bij LovePotion worden mensen in real time gekoppeld voor een speeddate, en schuift tijdens het chatten langzaam een gordijntje naar beneden waardoor de foto beter zichtbaar wordt.

Verschillende Nederlandse ondernemers zijn inmiddels ook actief buiten Nederland. Match4Me en 50PlusMatch zijn al langere tijd te vinden in onder ander Scandinavië.  LovePotion is na vertaling inmiddels een succes in Spaanstalige markten. Meer partijen overwegen de sprong naar het buitenland.

Relatieklik kreeg recent een volledig nieuw design, en Lach maakt stappen in verbetering van de user experience. Parship werkte aan een Kaart van de Liefde. In de loop van 2015 worden meer grote ontwikkelingen uit Nederland verwacht. De app WingMe wordt nieuw leven ingeblazen, goed nieuws voor iedereen die graag een vriend of vriendin wil helpen met het zoeken van een date. De grote datingsites als Lexa kondigden aan met nieuwe tv-campagnes te komen dit jaar.

Volgende keer aanwezig zijn? Neem contact op