Nieuwe datingsite voor Europese studenten

Meer dan een jaar geleden schreef ik over datingsites die zich steeds verder gaan richten op één doelgroep. Inmiddels lijkt meer dan de helft van de nieuwe datingsites gemaakt te zijn voor één bepaalde groep. Opvallend genoeg is er nog geen succesvolle datingsite voor studenten. Als het aan Bart Sattler ligt gaat hier verandering in komen. Hij is één van de oprichters van StudentDating.eu,een website speciaal voor Europese studenten.

Bart: "Ons doel is om Europesestudenten op een leuke manier met elkaar in contact te laten komen,"licht Bart toe. Het idee is met name origineel omdat niet alleen aan deNederlandse student is gedacht. De site is volledig Engelstalig zodatin principe elke Europese student de site kan gebruiken. De makershebben mij verzekerd dat de site gratis zal blijven. "We vragen geengeld aan leden en gaan dat ook niet doen."

De site is nog niet erg persoonlijk en de functionaliteit isbeperkt. De makers zijn zelf ook student en kennen de doelgroep dus alsgeen ander. Een gemiste kans voor StudentDating. De meeste mensen zijnzo langzamerhand wel uitgekeken op de standaard profielenwebsites waarje berichtjes kunt sturen naar elkaar. Datingsites met unieke functiesen een persoonlijke uitstraling zijn in het voordeel. Het aantal ledendat zich zal inschrijven bepaalt het succes van StudentDating. Evenafwachten dus hoe druk het gaat worden. Tot die tijd kan uitproberengeen kwaad, het is tenslotte gratis!