Online daten populair bij vrouwen

Bijna een vijfde van de Nederlandse vrouwen zet de stap richting een nieuwe vlam liever via e-mail en sms dan persoonlijk. Met internetdating zijn we nog een beetje voorzichtig. Dit blijkt uit een in opdracht van Intel uitgevoerd onderzoek in zeven Europese landen naar de veranderde houding tegenover technologie en de steeds grotere rol hiervan in ons dagelijks leven.

Nieuwe technologieën en veranderde tijden hebben een revolutie ontketend in de datingbranche. Het onderzoek wijst uit dat online daten in Europa erg populair is 13% van de Duitsers heeft dit medium wel eens aangesproken om De Ware Liefde of een scharrel tussendoor op te sporen. Ook in Italië, waarvan het vooroordeel wil dat de romantiek er vanzelf gaat, probeert 13% van de bevolking elkaar via het net te vinden. In Nederland zijn we aanmerkelijk terughoudender: slechts 7% waagde de sprong op het digitale pad der passie.

In Nederland zijn het vooral vrouwen die zich zekerder voelen als ze elektronisch toenadering zoeken tot kandidaten in de hartstocht: 18% zegt op deze manier makkelijker het initiatief te nemen. Bij de Nederlandse mannen is dat 10%.

Een gedachte over “Online daten populair bij vrouwen”

  1. Laat die vrouwen maar komen dan ;-)

    Overigens “eerste weblog over dating” is niet geheel correct.. Verder leuk gedaan!

Reacties zijn gesloten.