‘Online dating algemeen geaccepteerd’

Online dating wordt steeds meer een serieus middel om een partner, vrienden of zelfs een one-night stand op te sporen. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek.

Van de 17,500 consumenten uit 18 verschillende landen die werden ondervraagd bleek 10% een partner voor de lange termijn te hebben gevonden via datingsites.

Als de landen onderling worden vergeleken, blijkt dat Engeland ietwat terughoudend is. Slechts 5% trouwde naar aanleiding van een internetsite en 14% vond een lange termijnrelatie.

De nationaliteiten die het meest online daten zijn de Brazilianen, Duitsers en Amerikanen (10%). Minder actief op datingsites zijn Fransen, Spanjaarden, Denen en (opvallend!) de Nederlanders (4%).

De snelle groei van online daten zorgt ervoor dat mensen radicaal anders gaan denken over het fenomeen. 54% van de respondenten gelooft dat het hebben van een online relatie gelijk staat aan vreemdgaan. Maar 24% vond dat een relatie via internet niks te maken heeft met vreemdgaan.

Ook seksdating populairder geworden. 18% van de ondervraagden gaf aan dat ze internet ook gebruiken om een sekspartner te vinden. Slechts 4% zoekt alléén maar naar one-night stands via datingsites.

De belangrijkste reden voor het gebruik van online dating sites is ‘het vinden en ontmoeten van nieuwe mensen’. De meeste consumenten zijn tevreden met de digitale datingservice – 36% gaf aan dat hun internet date “redelijk succesvol” was en in 11% van de gevallen was dit zelfs “zeer succesvol”. Het meest ontevreden zijn de Amerikanen – 21% van de ondervraagden heeft slechte ervaringen met online daten en heeft de moed daarom opgegeven…