Online dating is big business

Is online dating nog steeds iets voor eenzame nerds? Zeker niet. Er zijn verschillende Amerikaanse rapporten uitgekomen met cijfers die bevestigen wat we eigenlijk al wisten: dating is big business.

In 2004 maakten datingsites meer winst ($470 million) dan iedere andere online dienst. 11% van alle Amerikaanse internetgebruikers heeft wel eens een datingsite gebruikt. Over het algemeen zijn online daters jonger (26-35) en hoger opgeleid dan de niet-daters. 3% van de internetters met een serieuze relatie geeft zelfs aan dat ze hun partner online hebben ontmoet.

3 gedachten over “Online dating is big business”

  1. Wat is de bron van dit Amerikaanse onderzoek?
    De link bij rapporten verwijst naar een site waar ik niks op kan vinden.

  2. Beau, dit artikel is uit 2007. Er zijn inmiddels actuelere rapporten verschenen. Zie bijvoorbeeld dit rapport over huwelijken in Amerika: http://www.pnas.org/content/early/2013/05/31/1222447110

    Voor de Nederlandse datingmarkt, maak ik zelf een inschatting van de grootte van de business. Zie daarvoor onder andere:

    http://www.datinginsider.nl/nederlandse-datingmarkt-tussen-de-30-en-40-miljoen-euro-groot
    http://www.datinginsider.nl/research-on-dating-market-in-the-netherlands-more-than-20-had-a-relationship-that-started-online

Reacties zijn gesloten.