Online dating mist dimensie

"A social-networking site without a 3-D universe will look like adinosaur."
– Mark Kern, president van spellenproducent Red 5 Studios

3d datingOnline dating op basis van profielen met tekst is hopeloos verouderd. Dit schrijft Regina Lynn in haar column in het magazine Wired.

De meeste succesvolle relaties onstaan in het echte leven op plekken waar mensen elkaar vaker terugzien. Bijvoorbeeld op hun werk of via vrienden. Je leert iemand het beste kennen als je kunt zien hoe hij of zij beweegt en praat. Op datingsites kun je eindeloos tekstberichten uitwisselen, maar je ziet nooit hoe iemand communiceert. De oplossing hiervoor is volgens Lynn: daten in een 3D omgeving. Dan zie je iemand namelijk rondlopen en communiceren met anderen in een wereld die meer lijkt op de echte wereld. Een 3D wereld voegt een extra dimensie van interactie en communicatie toe. Hierdoor leer je mensen op een intensievere manier kennen, want naast tekst is er nu ook context.

Second Life voor singles. Heeft 3D dating de toekomst?

2 gedachten over “Online dating mist dimensie”

  1. Interessante stelling, maar ik zou eerder zeggen dat 3D dating iets toevoegd. Daarom ik het ook niet helemaal met Regina Lynn eens. Ze geeft aan dat de meeste succesvolle relaties ontstaan op plekken waar men echt ‘face to face’ contact met elkaar heeft. En dat men in Second Life werelden pas ‘echt’ kan zien of ontdekken hoe iemand communiceerd.

    In Second Life contacten leggen is veel laagdrempeliger, omdat je je kunt verschuilen achter je avatar. Je stapt sneller op andere af en gedraagd je dus ook anders dan in ‘real life’. Het is daarom naar mijn mening ook geen goede reflectie van hoe men in het echte leven communiceerd en met anderen contacten legt. Het voegd op dit moment eerder iets toe aan de huidige datingscene dan dat het echt de toekomst heeft. Want ‘Is Second Life Here to stay?’ or Just a Hype?

  2. Ik vraag me ook af of mensen zich in Second Life zo gedragen als in ‘real life’. Ik denk dat ze zich eerder gedragen als de persoon die ze het liefst zouden willen zijn. Je krijgt dus een ideaalbeeld van iemand; geen realistisch beeld.

    Second Life here to stay of een hype? Ik durf het niet te zeggen. Ik denk dat (een variant op) Second Life ook in de toekomst succesvol kan zijn. De huidige hype rond Second Life is alleen nog al overdreven. Volgens mij zijn er in Nederland nog geen 30.000 inschrijvingen op Second Life geweest. Een beetje datingsite is dus al groter dan SL…

Reacties zijn gesloten.