Online datingservice trekt de stekker eruit

Het eerste slachtoffer op de Nederlandse markt voor relatiebemiddeling via internet is gevallen. RelatieSelect Nederland, bedenker en eigenaar van de websites met de namen serieuzerelatie.nl, echtevriend.nl, haveanicedate.nl en relatieselect.nl, stop met haar bedrijfsactiviteiten.
Er valt steeds minder aan dating te verdienen, zegt directeur Marc Verhoeven.

Volgens Verhoeven is het stoppen van de site met zo’n 9000 betalende leden het gevolg van een snel optredende mentaliteitsverandering bij mensen die willen daten via internet. Waren singles vroeger nog relatief voorzichtig in het benaderen van andere singles via internet; tegenwoordig geven steeds meer mensen elkaar na slechts één mailtje hun telefoonnummer, privé-adres en andere vertrouwelijke gegevens. Bovendien willen steeds meer mannen én vrouwen daten voor (eenmalig) sexcontact.

“De twee grootste nadelen van dit onachtzame gedrag zijn dat mensen die kwaad in de zin hebben, heel gemakkelijk hun snode plannen kunnen uitvoeren én dat mensen vaak maar voor een minimale periode van bijvoorbeeld een maand lid blijven, omdat ze toch zo snel mogelijk direct met elkaar in contact komen. Bedrijfseconomisch voor ons minder interessant.”

Reden voor RelatieSelect om te stoppen met hun dating-activiteiten. Deze week worden alle profielen van de site verwijderd en vrijdag 17 maart a.s. valt het doek definitief. De sites zullen dan voorgoed van het internet verdwijnen. Verhoeven gaat zich weer richten op andere activiteiten, zoals het organiseren van evenementen. Ontslagen zullen er niet vallen.

Marktleider Relatieplanet kan de ervaringen van Relatieselect vooralsnog niet delen. Het bedrijf uit Roden begint binnen enkele weken zelfs met een Engelstalige site Truedate, waar Engelssprekenden elkaar kunnen ontmoeten.

(Bron: Admanager, Emerce)