Online liefde is blind

Relaties die onstaan via internet houden niet lang stand omdat mensen ongeschikte partners kiezen en een emotionele band vormen voordat ze elkaar ontmoeten. Dit zegt psycholoog Matthew Bambling van de Australische Queensland University of Technology.

"Je kunt nooit aannemen dat dingen hetzelfde als ze online lijken te zijn," zei Bambling tegen Reuters. "Dat iemand een slim commentaar of snedig e-mailtje kan schrijven, betekent niet dat hij Mr. Right is" Hiermee doelt hij op mannen die hetzelfde bericht naar een grote groep vrouwen sturen.

De meeste mensen gedragen zich anders op datingsites dan in het echte leven. Ze benadrukken veel meer hun positieve kanten, en onderbelichten hun negatieve zijde. In psychologische termen heet dit disinhibition.

Een ander gevaar van online dating is dat men verslaafd raakt aan het ontvangen van replies. Dit komt met name voor bij vrouwen, die soms honderden reacties per dag krijgen.

Veel problemen kunnen worden vermeden als mensen vroegtijdig met elkaar afspreken, in plaats van de relatie virtueel op te bouwen.

Zijn advies: zodra je geinteresseerd bent in iemand, ga dan zo snel mogelijk een kop koffie of een glas wijn drinken. Dit is de enige en beste manier om uit te vinden of een relatie tot de mogelijkheden behoort.

Een gedachte over “Online liefde is blind”

  1. Online liefde is wel een beetje blind, maar als jij wel een beetje spiritueel bent dat kunt jij altijd iemand aan de andere kant toch good aanvoelen!! Ten minste lukte me dit altijd!

Reacties zijn gesloten.