Ook mannen hebben hoofdpijn

Een echte man heeft altijd zin in seks. En bij goede seks hoort een orgasme, nog zo’n misvatting. Helaas laten veel mannen én vrouwen hun seksleven door dit soort seksmythes verpesten.

Er is meer mis met de mannelijke seksualiteit dan de media doen geloven. Dat maakt seksuologe Hannie van Rijsingen op uit de toename van het aantal mannelijke cliënten dat zich met klachten bij haar meldt. “Dat een man minder of geen zin heeft in vrijen komt vaak pas aan de oppervlakte als zijn partner aangeeft hier problemen mee te hebben”, licht Hannie toe. “De partner zegt: je doet er iets aan of ik ga bij je weg.” Of er doet zich een crisis voor omdat ze ontdekt dat haar partner wel aan zijn gerief komt via pornosites, maar geen seksuele interesse toont in zijn eigen vrouw.

De seksuologe zou geen seksuologe zijn als ze de oplossing niet al paraat had: “De geen-zin-man én zijn partner moeten hun prestatiegerichte ideeën over hoe seks hoort te verlopen laten varen. Tussen seks en geen seks is veel meer mogelijk dan je denkt.”