Op HerWay hebben vrouwen de broek aan

Visual van Herway

In een eerdere post schetste ik twee problemen aan traditionele datingsites: vrouwen krijgen te veel berichten, en mannen krijgen te weinig replies. De Amerikaanse datingsite HerWay.com heeft een oplossing gevonden die eigenlijk heel simpel is. Mannen kunnen namelijk niet meer het initiatief nemen. Alleen de vrouwen kunnen als eerste een bericht sturen.

In tegenstelling tot andere datingsites ontvangen vrouwen geen ongevraagde knipoogjes en berichten van de verkeerde mannen. Op HerWay kun je op je gemak zélf een geschikte man vinden, aldus het persbericht. Voor mannen is dat wel even wennen. Die hebben niet meer de controle, en kunnen niet massaal digitaal flirten met vrouwen. Probeer je te zoeken in de profielen dan krijg je doodleuk het volgende bericht:

"Sorry, your search for the right woman is over! Why? Here, she finds you. That’s right. At HerWay the ladies do the searching."

Herway statistieken voor mannenDaar staat tegenover dat mannen wel inzicht krijgen in hun performance. Op HerWay wordt bijgehouden hoe je het als man doet tegenover "Average Joe". Krijg je meer bezoekers of minder? En hoe goed is je 'conversie' van bezoekers naar berichten vergeleken met het gemiddelde? Als je het niet goed doet, dan wordt het tijd om aan je profiel te werken. Misschien een andere foto of een spannender antwoord op de vragen. De enige manier om je als man te bewijzen is een overtuigend profiel.

HerWay is misschien wel de ultieme vorm van feminisme. Vrouwen zijn hier volledig in de lead, en jagen op de mannen die hun best doen op te vallen. Dat voelt misschien tegennatuurlijk, maar kan uiteindelijk voor allebei goed uitpakken.

3 gedachten over “Op HerWay hebben vrouwen de broek aan”

 1. werkt het? dat lijkt me de belangrijkste vraag.
  Ondanks al het geklaag van vrouwen over de vele berichten, vinden ze het vaak maar wat heerlijk dat er gejaagd wordt. Zelf jagen/initiatief nemen vinden ze goedkoop.
  Prachtig idee hoor, en vast heel feministisch, maar in de liefde (en waar wel?) zijn vrouwen totaal niet feministisch.

  maar iklaat me graag overtuigen door FEITEN: hoeveel vrouwen zitten erop, mailen ze geregeld mannen enz.
  Sorry, ik geloof niet dat alles wat gezegd wordt door marketeers ook echt werkt…

 2. Dat is inderdaad een relevante vraag. Uit de daadwerkelijke resultaten kun je aflezen of het concept een succes gaat worden of niet. Maar HerWay is – zoals de meeste datingsites – niet erg scheutig met het verstrekken van informatie over aantal leden en activiteit op de site.

  Toch heb ik een poging gewaagd. Een medewerker van HerWay verklaart desgevraagd het volgende:

  “HerWay is approaching 100,000 members and we’re excited to see many users experience success on the site. For the future, we aspire to become a top dating destination and continue to provide singles with a unique approach to dating.”

 3. over het algemeen zijn vrouwen in de liefde niet geemancipeerd. je beschrijft het allemaal heel juichend erik – in je reactie wat minder – maar mij lijkt het een concept dat niet werkt. We merken het wel.
  geen vrouw toch die gaat jagen ?? dan voelen ze zich goedkoop. En dat wil een vrouw ten allen tijde vermijden.

Reacties zijn gesloten.